Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Scopium 10x42 monokulár

Scopium 10x42 monokulár
Első-hátsó kupakkal, fotóállvány menetes csatlakozással
2 év garancia
Értékelés:
1
13 900 Ft
Készleten

A Scopium 10x42 monokulár egy igazi "vidd-magaddal-bárhova" távcső. Kompakt méretű, hossza kevesebb mint 16 cm, így egy táska zsebben is jól elfér, jól használható bármilyen kirándulás során.

A kis méretű távcsövek legnagyobb hátránya, hogy lencséjük is kicsi, így sötét, fényszegény képet adnak. Ez a 42 mm-es távcső kellően sok fényt gyűjt össze nappali használatra, így képe világos, tiszta - a színek élénkek. Mindezt a korszerű BAK4 prizmák, valamint a kiváló minőségű, többrétegű bevonatok garantálják. A 10x-es nagyítás még kézben is jól megtarthatóvá teszi, de egyúttal a távoli tárgyakat is részleteiben meg tudja mutatni.

A Scopium 10x42 monokulár alján a csuklószíj rögzítésére is szolgáló fém csavart kitekerve fotóállvány menetet találunk, ezáltal bármilyen szabvány fotóállványra felszerelhető. Vízhatlan, rázkódás-biztos kivitelének köszönhetően "rázósabb" terepen sem hagy cserben.

Kicsavarható okulárkupakjának köszönhetően szemüveggel vagy anélkül is kényelmesen használható. A távcső kézreálló, fókuszírozója simán jár, alján fotóállvány csatlakozót találunk valamint a csomag része egy csuklópánt és hordtáska is. Súlya mindössze 260 g, így nem húzza le a zsebet sem. 

Alapadatok
Nagyítás: 10 x
Objektív átmérő: 42 mm
Súly: 260 g
Méret (MxSz): 160 x 60-(80) mm
Váz anyaga: polikarbonát 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés:
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: FMC 
Látómező: 7.5 °
Látómező: 93 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 4 m
Pupilla távolság: - mm
Relatív fényesség index: 17.64 
Szürkületi érték: 20.49 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.