H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

QHY5 guider kamera

A termék forgalmazása megszűnt!

Végre megjelent egy olyan rendkívül érzékeny kamera a piacon, melynek feladata, hogy minél könnyebbé tegye a "profi" felvételek elkészítését!

Vezetés nélkül nincs asztrofotó!
Tudta, hogy a piacon kapható legtöbb mechanika önmagában nem követi tökéletesen pontosan a égboltot?! Ennek köszönhetően a hosszabb expozíciós idejű felvételek bemozdulnak, a csillagok nem lesznek pontszerűek. A problémára megoldást jelent a felvételek vezetése, melyet szaknyelven guiding-nak hivnak. Ekkor különböző megoldásokkal a képalkotó fényképezőgép "mellé" egy másik kamerát helyeznek, mely "figyeli" az elmozdulások mértékét/irányát és finoman korrigálja a mechanika mozgását.

A QHY5 guider kamerák két lényeges ponton előnyösebb, mint a vezetésre használt webkamerák (pl Philips SPC900NC): chipje jóval érzékenyebb és nagyobb ezáltal könnyebb a vezetőcsillag megtalálása valamint rendelkezik azzal az elektronikával, mely kommunikálni tud a mechanikával.

Különösen ajánljuk keresőtávcsövön történő vezetésre. Meglevő 9x50-es keresőtávcső esetén megfelelő adapterre van csak szükség az illesztéshez, új rendszer esetén jó választás egy Starguider 50 mm-es vezetőtávcső.

A vezetési funckión túl a kamera bolygó- és Hold felvételek elkészítésére is jól használható. Mivel a vezetéshez számítógépre ill. azon futó autoguider programra szükség van, a kamera rendelkezik Ascom driverrel. Ezen keresztül számos szoftver támogatja, pl. az ingyenes PHD Guiding vagy a professzionális AstroArt ill MaximDL.

A csomag része:

  • QHY-5 kamera
  • 1.25"/T2 adapter
  • ST-4 kábel
  • USB kábel

QHY-5 (monokróm) QHY-5v (monokróm)
Érzékelő Micron MT9M001 CCD Micron MT9V032 CCD
Érzékelő mérete 1/2" 1/3"
Felbontás 1280x1024 pixel 752x480 pixel
Pixelméret 5.2 mikron x 5.2 mikron 6 mikron x 6 mikron
Csomag árak
Vásárlói vélemények (2)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.