Pulsar Quantum XQ 50 hőkamera

A termék forgalmazása megszünt!

A Pulsar Quantum XQ 50 hőkamera már minden extrát tartalmaz, amire a legigényesebb megfigyelőknek szüksége lehet! A kamera a lehető legmagasabbra teszi a lécet alacsonyabb árfekvésű társaihoz képest: hat eltérő színvilágú kép között választhatunk megfigyelés közben (közte vörös hőkép), az eszköz hatótávolsága pedig túllépi az 1 kilométert (mind felismerési, mind hatótáv tekintetében 1800 méter), miközben nagyítása 16.4x-es is lehet!  Emellett beépített távolságmérő és háromfajta üzemmód teszi extra kényelmessé az eszköz használatát! Ha ez még nem volna elég, egy állítógomb segítségével szabályozhatjuk az eszközben látott kép fényességét és kontrasztosságát!

A 42 milliméteres átmérőjű objektív 4.1x-es induló (optikai) nagyítást tesz lehetővé, ami digitális úton kétszerezhető, illetve négyszerezhető. Így az eszközzel maximálisan 16.4x-os nagyítás érhető el.

A Pulsar Quantum XQ 50 hőkamera hatótávolsága több mint egy kilométer (1800 méter) - mind a felismerési, mind a hatótáv tekintetében. A képfrissítés frekvenciája 50 Hz, ami biztosítja a folyamatos, életszerű képet az érzékelő személy számára, még a gyorsan mozgó megfigyelt objektumok esetén is (25 Hz-es képfrissítési frekvencia alatt a hőkamerában figyelt, mozgó objektum képe "szaggat", a mozgás nem tűnik folyamatosnak az emberi szem számára).

Sok extra - színpaletta, távolságmérő, üzemmódok

További extrákat is nyújt az ár-érték arányban is kiváló eszköz! Ilyen különlegesség a hat, eltérő színvilágú kép - egyszínűként (monochrom) vagy hat eltérő színvilágú palettán szemlélhetjük az objektív által felfogott képet (közte vörös színben)!

A tájékozódást segíti a beépített távolságmérő, valamint a háromféle üzemmód:  "városi" - erős kontraszt, "erdei" - alacsony kontraszt, "azonosítás" - a részletek hatékonyabb felismerése.  A nagyobb nagyítás ára a némileg kisebb látómező, ám még így is jóval 10 fok felett van (horizontálisan). Egy elforgatható gomb segítségével pedig beállítható az eszközben látott kép fényessége és kontrasztossága is.

Érzékeny szenzor, OLED kijelző

A hőkamera érzékelőjének (mikrobolométer háló) felbontása 384x288 pixel. A kijelző is fontos megkülönböztető minőségi elem - a hőkamerába a gyártó 640x480 pixel felbontású OLED kijelzőt épített. Az OLED technológia olyan előnyökkel bír az LCD technológiához képest, mint a gyorsabb válaszidő, az alacsonyabb tömeg, a hosszabb élettartam vagy a takarékosabb energiafelhasználás. Ha mindehhez hozzávesszük azt is, hogy a hőkamera képének élessége állítható az objektív állításával - akkor talán már érthető, miért olyan népszerű ez a modell a piacon, és miért olyan jó az eszköz ár-érték aránya.  

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Érzékelő felbontása: 384x288 pixel
Képfrissítés frekvenciája: 50 hz
Kijelző típusa: OLED 
Kijelző felbontása: 640 x 480 pixel
Nagyítás: 4.1 - 16.4 x
Digitális zoom: 2; 3; 4 x
Látómező (horizontális x vertikális): 7.5 x 5.6 °
Érzékelési távolság: 1800 m
Működés időtartama: 5.5 - 6.5 óra
Külső áramforrás: Igen 
Méretek: 207 x 86 x 59 mm
Súly: 430 g

Egy pillanat!

Adhatunk Önnek kedvezményt?

IGEN,
szeretnék kedvezményt kapni.
NEM,
nincs szükségem kedvezményre.