Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Pulsar Core FXQ50 hőkamera

A termék forgalmazása megszűnt!

A Pulsar Core FXQ50 egy kisméretű, kompakt, többfunkciós hőkamera. Önmagában hőkameraként is használható, de az okulár eltávolításával másodpercek alatt átalakítható hőkamerás távcső előtétté.

Objektívje 4.1x-es induló (optikai) nagyítást tesz lehetővé, ami digitális úton kétszerezhető, illetve 42, 50, 56 mm-es, vagy ezeket megközelítő átmérőjű frontlencsével rendelkező céltávcsövek elé is szerelhető egyfajta 1x-es nagyítású előtétként. Az okulár eltávolításával bajonettzáras adapter is csatlakoztatható a készülékhez. Az adapter csatlakoztatását követően a Pulsar DN55 és DFA75 készülékeknél alkalmazott bilincses megoldású távcsőadapter segítségével rögzíthető a nappali távcső frontlencse tubusára. A céltávcső-adapter nem tartozék, ezt a használni kívánt nappali céltávcső frontlencse-átmérőjének megfelelően kell kiválasztani.

A hőkamera érzékelőjének (mikrobolométer háló) felbontása 384x288 pixel. A kijelző is fontos megkülönböztető minőségi elem - a hőkamerába a gyártó 640x480 pixel felbontású OLED kijelzőt épített. Az OLED technológia olyan előnyökkel bír az LCD technológiához képest, mint a gyorsabb válaszidő, az alacsonyabb tömeg, a hosszabb élettartam, vagy a takarékosabb energiafelhasználás.

A képfrissítés frekvenciája 50 Hz, ami biztosítja a folyamatos, életszerű képet az érzékelő személy számára, még a gyorsan mozgó megfigyelt objektumok esetén is (25 Hz-es képfrissítési frekvencia alatt a hőkamerában figyelt, mozgó objektum képe "szaggat", a mozgás nem tűnik folyamatosnak az emberi szem számára). Képe zöldes árnyalatú, ami a hagyományos analóg éjjellátókhoz hasonlóan nem fárasztja és vakítja el a felhasználó szemét még hosszabb használat során sem.

Lövésállósága 6000J, így nagy kaliberű lőfegyverekre is felszerelhető. A termék CR123 elemekről működtethető, de megfelelő adapter a csomag része, mellyel más Pulsar akkumulátorok (pl. EPS 3i, EPS5) is használható.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Érzékelő felbontása: 384 x 288 pixel
Nagyítás (alap): 3.1 x
Digitális zoom: 2 x
Képfrissítés frekvenciája: 50 hz
Kijelző típusa: AMOLED 
Kijelző felbontása: 640 x 480 pixel
Látómező (horizontális x vertikális): - °
Érzékelési távolság: 1400 m
Működés időtartama: 4 óra
Külső áramforrás: Igen 
Méretek: 190 x 65 x 60 mm
Súly: 400 g
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.