Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Orion SkyQuest XT12 IntelliScope dobson

A termék forgalmazása megszűnt!

A Dobson távcsövek az egyszerűség és a hatalmas teljesítmény jelképei. Az Orion IntelliScope műszerek ezt a tradíciót még tovább fejlesztették - használatukkal értékes idejét a távoli mély-ég objektumok megfigyelésével és nem megkeresésével töltheti.

Felejtse el a térképek használatával járó macerát, az IntellScope kézivezérlő 14 000 objektum adatait tárolja. Csak válasszon ki egy káprázatos csillaghalmazt vagy sejtelmes galaxist. A kijelzőn megjelenik melyik irányba mennyit kell még mozgatnia a távcsövet, hogy a látómezőbe kerüljön a célpont. Nincsenek zajos motorok, nem kell akkumulátort cipelnie, minden objektum egy pillanat alatt kézzel beállítható - ilyen egyszerű az egész!

A távcső hatalmas, 30 cm-es optikája több, mint kétszer annyit fényt gyűjt össze, mint a népszerű 20 cm-es modellek. Ennek köszönhetően a csillaghalmazok apró csillagokra bonthatóak, jópár galaxis spirálkarja könnyen felismerhető. Számos csillagközi gáz- és porfelhő szinte a fényképeken ismert formáját mutatja. Pontosan megmunkált (prémium minőségű), alacsony hőtágulású (Pyrex) anyagból készült főtükre 9 pontos alátámasztást kapott mely nagyobb mechanikai stabilitást garantál. Dobson zsámolyának teflon párnái precízen sikló csapágyazást garantálnak, az állítható CorrectTension rendszer mindig kiegyensúlyozva tartja a távcsövet. A nyitott tubusokkal ellentétben optikája kevéssé hajlamos párásodásra.

Precíz, 2"-es Crayford kihuzata hatalmas látómező elérést teszi lehetővé, mely 1.25"-es adapterrel is ellátott. A távcső igen kitűnő felszereltséggel érkezik: az alap 25 és 10 mm-es Plössl okulárokkal 60x és 150x-es nagyítás érhető el, az amici prizmás 9x50-es kereső szintén alaptartozék. A csomagot az igen látványos Starry Night planetárium program ingyenes vátlozata egészíti ki.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Newton távcső 
Átmérő: 305 mm
Fókusz: 1500 mm
Fényerő: F/4.9 
Elméleti max. nagyítás: 610 x
Kitakarás: 23 (70 ) %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 0.38 "
Tubus súlya: 22.67 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Opcionális 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok: Plössl 25 mm, 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: 9x50 amici prizmás 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Nem 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.