H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Omegon 154/1848 klasszikus Cassegrain távcső tubus

Omegon Pro 154/1848 klasszikus Cassegrain távcső tubus
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
179 900 Ft
Készleten
Ezt is fontolja meg:
SkyWatcher 9x50 kereső (fehér, fordított állású) + fekete tartóláb
23 600 Ft
14 160 Ft
SkyWatcher 9x50 kereső (fehér, fordított állású) + fehér tartóláb
23 600 Ft
14 160 Ft
SkyWatcher 9x50 kereső (fekete, fordított állású) + fehér tartóláb
24 800 Ft
14 880 Ft

Az Omegon Pro 154/1848 klasszikus Cassegrain-távcső tubus optimális választás, ha nagy teljesítményű, ugyanakkor rendkívül hordozható, kedvező árú távcsövet szeretnénk választani tapasztaltabb amatőr csillagászok részére, vizuális és fotografikus felhasználásra.

A hosszú 1848 mm fókusz közepes és nagy nagyítások elérésére determinálja az eszközt amihez könnyű kényelmes betekintésű okulárokat választani. Nem csak vizuális felhasználásra, hanem esősorban asztrofotós célra is jó választás bolygók, Hold, Nap és kompakt mély-ég objektumok megörökítésére, F12-es fényereje miatt inkább érzékenyebb csillagászati célú kamerák illenek jobban hozzá. A távcső tubus 30 mm képátlójú kört képes kirajzolni, peremsötétedés nélkül ezáltal nem csak APS-C, hanem full-frame érzékelős kamerák is használhatóak hozzá.

Mivel a klasszikus Cassegrain kizárólag tükröket tartalmaz, kromatikus aberráció (színi hiba) nem keletkezik, sőt asztrofotózásra használva sincs szükség UV/IR szűrőkre. Szintén fotografikus felhasználásuknál tapasztalhatjuk, hogy az egyéb optikai hibáik, mint például a kómahiba alacsonyabb mértékű a Schmidt-Cassegrain rendszerű távcsövekénél. Alacsony mértékű központi kitakarása kontrasztos látványt ígér, amit tovább fokoznak a jól tervezett árnyékoló blendék. Mivel a távcső nem tartalmaz korrekciós lencsét tubusa nyitott ezáltal a hűlési folyamat lerövidül. A parabolid főtükör anyaga a Pyrex üveganyagú tükrökénél jóval kevésbé változtat alakot hűlés közben, a tükörbevonatok pedig 94%-os fényhasznosítással kecsegtetnek a halványabb objektumok láthatóságáért. 

A távcső 2"-es kétsebességű 1:10 Crayford fókuszírozót kapott, amely pontos, akadásmentes fókuszálást tesz lehetővé, anélkül hogy az SC/MC rendszerekénél tapasztal bosszantó tükörbillenéssel számolni kellene, ugyanis a klasszikus Cassegrain-rendszereknél a tükör fix helyzetű, csak a fókuszírozó mozog. Az elérhető maximális látómező 1.5 fok ami körülbelül 3 teliholdnyi égterületet jelent. A távcső kiegészítőket nem tartalmaz.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Klasszikus Cassegrain 
Átmérő: 154 mm
Fókusz: 1848 mm
Fényerő: F/12 
Elméleti max. nagyítás: 308 x
Kitakarás: 38 %
Kitakarás: 59 mm
Felbontóképesség: 0.77 "
Tubus súlya: 5.5 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.