H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Off-Axis guider Canon DSLR fényképezőgépekhez

Off-Axis guider Canon DSLR fényképezőgépekhez
 1
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
84 900 Ft
849 pont
1-2 héten belül

Az off-axis guider egy speciális eszköz, amit a vezetőtávcső helyett használhatunk. Nem szükséges vezetőtávcső, pontosabb a vezetés, és nem kell attól tartanunk, hogy vezetés közben elmozdul a vezetőtávcső a fő távcsőhöz képest, és így csíkhúzós képet kapunk.

Működése egyszerű: az off-axis guider belsejében lévő prizma a fényképezőgépbe érkező fényből egy keveset eltérít, és kivezeti oldalra. Így ugyanabból a fényből kapunk mintát a vezetéshez, mint ami a fényképezőgép érzékelőjébe is jut. Ezt a fényt fogjuk fel a csatlakoztatott kamerával, miközben vezetjük a mechanikát. Annyit kell tennünk, hogy a kívánt objektumot beállítjuk a fényképezőgép keresőjébe, ellenőrizzük a fényképezőgép és az autoguider fókuszát, élességét, illetve azt is, hogy az autoguider mutatja-e a követendő csillagot.

Az off-axis guider és a fényképezőgép csak egy pozícióban működik tökéletesen, ezért úgy helyezzük a fényképezőgépre, hogy az off-axis guider belsejében lévő 8 mm-es prizma a kamera alja felé nézzen. Így a prizma nem takar ki a fényképezőgép érzékelőjéből, és a kapott kép is tökéletes és vignettálás-mentes lesz. A gyártó f/3.8-as fényerejű távcsövekig ajánlja a terméket.

Az off-axis guider fényútja 11 mm, és a kamera felőli csatlakozáshoz Canon bajonett menetet találunk, külön adaptergyűrűre tehát nincs szükség. (Más kamerákkal nem is használható az eszköz). A távcsőhöz M48 menettel csatlakozik, a népszerű SkyWatcher és Baader kómakorrektoron is ilyen menetet találunk. T2-es menethez történő csatlakozáshoz M48/T2 szűkítőgyűrű szükséges.

A vezetőkamera illesztéséhez T2 menetet találunk az eszközön. Tapasztalatunk szerint vezetőkamera esetében kb. 15 mm ideális backfocus-szal érdemes számolni a megfelelő rögzítés érdekében. Ha ennél kb. 3-4 mm-rel nagyobb ez az érték, akkor a vezetőkamerát nem lehet annyira "előre" csúsztatni, hogy éles képet kapjunk. Rövidebb backfocus érték esetén T2 hosszabbító toldatot javasolt használni, különben túl távolra kerülne a rögzítés. (pl. ha a kamera backfocus értéke 12.5 mm, akkor 3 mm hosszú T2 hosszabbító toldatot javaslunk.)

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.