Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Minox BV 8x44 binokulár

A termék forgalmazása megszűnt!

Extra könnyű, ultra erős, 5 méteres mélységig vízálló, egy kézzel kezelhető - ezek a legfőbb jellemzői a Minox BV 8x44-es binokulárnak. Azoknak ajánljuk, akiknek valóban extrém körülmények között van szükségük egy olyan távcsőre, amely sosem hagyja őket cserben, könnyen használható (egy kézzel is!), és kimagasló képalkotással bír. 

Az "egykezes" távcső

Extra könnyűség - ez a legfőbb jellemzője a Minox BV 8x44-es binokulárnak. A professzionális, nagy teljesítményű eszköz mindössze 750 grammot "nyom" - köszönhetően polikarbonát alapú vázszerkezetének. Ugyanez az alapanyag nagyon erős, masszív vázat biztosít a távcsőnek. Egy speciális technikai megoldás, a távcsövet alkotó két optikai cső ún. "nyitott hidas" összekapcsolása lehetővé teszi az eszköz egykezes használatát - még extrém körülmények között is. Például különösen vizes közegben (felhőszakadás) vagy rendkívüli hidegben (hegymászás, téli sportok). Ugyanez a technológiai megoldás biztosítja a stabil (akár egykezes) fogást, a csúszásmentességet, és a pontos élességállítást -  még szélsőséges körülmények között is. 

Kimagasló optika

Természetesen a távcső optikai megoldásai, és így képalkotása is hozzák a Minoxtól már megszokott magas minőséget. A Minox BV 8x44-es binokulár 44-es milliméter átmérőjű elülső lencséi nappal és még szürkületkor is elég fényt gyűjtenek össze ahhoz, hogy a távcsőben világos, tiszta képet lássunk. Extra kicsi, mindössze 2.5 méteres közelfókusza is egyedivé teszi kategóriájában - ilyen közeli tárgyakat állíthat élesre és figyelhet meg 8x-os nagyításban ezzel a távcsővel!  

Ugyanezt a célt - a kimagasló képalkotást - szolgálják a lencsékre felvitt úgynevezett M típusú bevonatok is - a Minox saját, optikai képjavító bevonatai. Céljuk garantálni a magas fényáteresztést, valamint a világos, ragyogó képet.  Ugyanakkor - és ezt az igényes vásárlók bizonyára értékelik majd - semleges színvisszaadást biztosítanak a távcsőnek. Magyarán: ez az eszköz nem változtatja meg a vizsgált tárgyak színeit; sem nem tompítja, sem nem élénkíti azokat, hanem pontosnak olyannak mutatja, amilyenek azok a valóságban. 

Különleges tulajdonságok

Összességében kijelenthető, hogy az egész optikai felépítés a "csúcsra járatást" szolgálja, tehát hogy a  Minox BV 8x44-es binokulár extrém körülmények között is kimagasló képalkotással segítse használóját. Ugyanezt a célt szolgálja a már említett extra kis súly, a nagy látómező,  továbbá a nitrogéngáz-töltés és az ennek köszönhető vízállóság 5 méteres mélységig. Az eszköz természetesen ellenáll a ködnek, az esőnek, a hónak, így sosem kell tartani a belső párásodásától, az eszköz víz vagy pára általi károsodásától. Ezért is biztosít az eszközre harminc éves, kiterjesztett garanciát a Minox - ennek pontos feltételeit alább olvashatja.

A Minox a "Komfort Garancia" keretében a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodások esetében 30 évig garantálja az ingyenes alkatrészellátást és a kedvezményes (sőt, sok esetben ingyenes) munkadíjat. Ennek azonban ennek feltétele a vásárlást követő 30 napon belüli internetes regisztráció, ami ide kattintva érhető el.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 8 x
Objektív átmérő: 44 mm
Súly: 740 g
Méret (MxSz): 140 x 127 x 51 mm
Váz anyaga: polikarbonát 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: Minox M bevonat 
Látómező: 7.8 °
Látómező: 136 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 2.5 m
Betekintési távolság: 19.5 mm
Szemtávolság: - mm
Kilépő pupilla: 5.5 mm
Relatív fényesség index: 30.3 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.