Minox BL 15x56 binokulár

A termék forgalmazása megszünt!

Csúcsminőség kompromisszumok nélkül? Ezt kínálja a Minox BL 15x56 binokulár. A Minox távcsövei igazi német precizitással és kimagasló odafigyeléssel készülnek, ami hatványozottan igaz a Minox BL modellre. A távcső kimagasló fényerejével, kiváló optikai tulajdonságaival és ergonomikus kialakításával emelkedik versenytársai fölé. Nagy nagyításának köszönhetően vadászathoz és állatok megfigyeléséhez tökéletes eszköz, különösen nagy figyelési távolságnál. Gyenge fényviszonyok között és szürkületben is remekel.

A BL sorozat robusztus kivitelével, kényelmes fogást biztosító konstrukciójával és kis súlyával tűnik ki a Minox binokulárok között, érezhetően könnyebb az ugyanilyen paraméterekkel rendelkező más binokulároknál. A gumírozott távcsőváz csúszásmentes, biztos fogást tesz lehetővé. Az élességállító kerék nem csupán gyors, kényelmes fókuszálást nyújt, de a végtelen állásra az ujjainkkal jól kitapintható jelölés hívja fel a figyelmet. Így még alacsony fényviszonyok mellett is pillanatok alatt fókuszálhatunk a távoli vadra vagy más tereptárgyra. A 15x nagyítással még a nagy távolságban lévő tárgyakat is részleteiben figyelhetjük meg. Bár kézben tartva is jól használható, érdemes lehet a távcsövet fotóállványra rögzíteni. Ezt a beépített fotóállvány csavar segítségével könnyen meg is tehetjük. 

Az optikai rendszer kitűnő fényhasznosító képességét, éles és kontrasztos leképezését garantálja, hogy minden felületen többrétegű tükröződéscsökkentő réteget találunk, ezen túlmenően a tetőél prizmák anyaga BAK4. A prizmák fázisbevonattal is ellátottak a még élénkebb színek érdekében. A távcső belsejébe töltött nitrogén gáz megakadályozza az optikák belső felületének párásodását hirtelen hőmérséklet-változás esetén. Esős, nedves körülmények között is nyugodtan magunkkal vihetjük a binokulárt, hiszen a fejlett szigetelési megoldásoknak köszönhetően 5 méter mélységig vízálló

Köszönhetően a binokulár 17.5 mm-es pupillatávolságának, még szemüveggel is könnyen belátható a teljes látómező - a kényelmes betekintési távolságot csavaros szemkupakkal állíthatjuk be. Egy széles neoprén nyakpánt, okulársapka, valamint egy készenléti tok még az alapcsomag része.

A Minox a "Komfort Garancia" keretében a rendeltetésszerű használatból eredő meghibásodások esetében 30 évig garantálja az ingyenes alkatrészellátást és a kedvezményes (sőt, sok esetben ingyenes) munkadíjat. Ennek azonban ennek feltétele a vásárlást követő 30 napon belüli internetes regisztráció, ami ide kattintva érhető el.

Alapadatok
Nagyítás: 15 x
Objektív átmérő: 56 mm
Súly: 1080 g
Méret (MxSz): 196 x 145 mm
Váz anyaga: polikarbonát 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: Fully multicoated 
Látómező: 4.1 °
Látómező: 71.5 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 7 m
Betekintési távolság: 17.4 mm
Szemtávolság: - mm
Kilépő pupilla: 3.7 mm
Relatív fényesség index: 14 
Szürkületi érték: 29 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.