H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Lunt LS60T HA naptávcső

Lunt LS60T Ha naptávcső Crayford fókuszírozóval, B600 blokk szűrővel, Pressure Tunerrel
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
969 900 Ft
1-2 héten belül
Lunt LS60T Ha naptávcső Crayford fókuszírozóval, B1200 blokk szűrővel, Pressure Tunerrel
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 149 900 Ft
1-2 héten belül
Lunt LS60T Ha naptávcső Feather-Touch fókuszírozóval, B600 blokk szűrővel, Pressure Tunerrel
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 239 900 Ft
Rendelésre
Lunt LS60T Ha naptávcső Feather-Touch fókuszírozóval, B1200 blokk szűrővel, Pressure Tunerrel
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 399 900 Ft
Rendelésre

A Lunt LS60T H-alfa naptávcsöveiben központi csillagunk felfedi valódi, dinamikus arcát. "Élőben" figyelhetjük meg ahogy a Nap felszínéről kitörő forró hidrogéngáz protuberanciák formájában kifejlődik és szemünk előtt, szinte percről-percre változik. Ha eddig Ön csupán látható fényben figyelte meg napunk felszínét, akkor ezek a H-alfa távcsövek a napészlelés egy teljesen új, izgalmas dimenzióját nyitják meg.

A Lunt 60 mm-es és 500 mm fókuszú naptávcsövei mind vizuális, mind fotografikus felhasználásra egyaránt kiváló műszerek. Kis súlya és kompakt mérete miatt a távcső rendkívül könnyen hordozható, és akár egy átlagos fotóállvány is stabilan megtartja. A fotóállványra rögzítéshez természetesen megfelelő menetet találunk a távcsövön.

A tubus elején található kitakarásmentes 60 mm etalon szűrő 0.75A-nél kisebb sávszélességet garantál. Ennek köszönhetően a Nap légköri valamint "felszíni" képződményei kontrasztosan megfigyelhetővé válnak. A beépített "tunerrel" kismértékben még azok megjelenése is szabályozható. Egy további beépített kollimációs lencserendszer kiváló leképezést biztosít, mivel korrigálja a leggyakoribb leképzési hibákat és sík látómezőt biztosít.

A zenittükörbe épített B600 szűrőt vizuális, míg a nagyobb méretű B1200 szűrőt, a kisebb vignettálás miatt, elsősorban fotografikus megfigyeléshez ajánljuk. A távcsöveket 2 collos, 10:1-es Crayford fókuszírozóval vagy a Starlight Instruments legendás minőségű 10:1-es Feather-Touch fókuszírózóval kínáljuk.

A Pressure Tuner lehetővé teszi, hogy méginkább "háromdimenziós" képet kapjunk a Napról: használatával "fókuszálni" lehet a napkitörések aljára és tetejére.

Valamennyi modell esetén alapkiegészítő a masszív alumínium hordtáska.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.