Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Lunt LS50T HA naptávcső

Lunt LS50T Ha naptávcső B400 blokk szűrővel
5 év garancia
419 000 Ft  379 900 Ft
1-2 héten belül
Lunt LS50T Ha naptávcső B600 blokk szűrővel
5 év garancia
479 900 Ft
1-2 héten belül

A Lunt LS50T H-alfa naptávcsöveiben központi csillagunk felfedi valódi, dinamikus arcát. "Élőben" figyelhetjük meg ahogy a Nap felszínéről kitörő forró hidrogéngáz protuberanciák formájában kifejlődik és szemünk előtt, szinte percről-percre változik. Ha eddig Ön csupán látható fényben figyelte meg napunk felszínét, akkor a H-alfa távcsövek a napészlelés egy teljesen új dimenzióját nyitják meg.

A Lunt 50 mm-es és 350 mm fókuszú naptávcsövei mind vizuális, mind fotografikus felhasználásra egyaránt kiváló műszerek. Kis súlya és kompakt mérete miatt a távcső rendkívül könnyen hordozható, és akár egy átlagos fotóállvány is stabilan megtartja. A fotóállványra rögzítéshez természetesen megfelelő menetet találunk a távcsövön.

A tubus elején található kitakarásmentes 50 mm etalon szűrő 0.75A-nél kisebb sávszélességet garantál. Ennek köszönhetően a Nap légköri valamint "felszíni" képződményei kontrasztosan megfigyelhetővé válnak. A beépített "Pressure Tuning" technológiával a napkorongon lévő alakzatok (pl. filamentumok) megjelenése is szabályozható, mintegy térbeli látványt kölcsönözve a képnek.

A Lunt LS50T naptávcsövet két változatban forgalmazzuk, a zenittükörbe épített blokk szűrő méretétől függően. A B400-as blokk szűrővel szerelt változatot elsősorban vizuális megfigyelésekhez, míg a B600-as változatot, a nagyobb vignettálatlan látómező miatt, már nagy érzékelőjű (pl. DSLR) kamerákkal történő fotózásra is ajánljuk. A zenittükör tetszőleges 1.25"-es okulárok fogadására képes. A távcső fókuszálását a helikális okulárkihuzat segítségével tehetjük meg.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1

Kiemelten ajánljuk

Televue Sol-Searcher Televue Sol-Searcher
15 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.