H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
A koronavírus járvány miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében szájmaszk használata kötelező valamint korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát.

LUNT LS40THa/B600 HA naptávcső

LUNT LS40THa/B600 HA naptávcső
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
379 900 Ft

A LUNT LS40THa/B600 HA naptávcső naptávcsöveiben központi csillagunk felfedi valódi, dinamikus arcát. "Élőben" figyelhetjük meg ahogy a Nap felszínéről kitörő forró hidrogéngáz protuberanciák formájában kifejlődik és szemünk előtt, szinte percről-percre változik. Ha eddig Ön csupán látható fényben figyelte meg napunk felszínét, akkor a H-alfa távcsövek a napészlelés egy teljesen új dimenzióját nyitják meg.

A LUNT LS40THa/B600 HA naptávcső 40 mm-es átmérővel és 250 mm fókusszal már nem csupán vizuális felhasználásra használható, hanem hanem kisebb érzékelős kamerákkal akár meg is örökíthetjük a látottakat. Kis súlya és kompakt mérete miatt a távcső rendkívül könnyen hordozható, és akár egy átlagos fotóállvány is stabilan megtartja. A fotóállványra rögzítéshez természetesen megfelelő menetet találunk a távcsövön, de Vixen-sínt fogadni képes csillagászati mechanikával is használhatjuk.

A tubus elején található kitakarásmentes 40 mm etalon szűrő 0.7A sávszélességet garantál. Ennek köszönhetően a Nap légköri valamint "felszíni" képződményei kontrasztosan megfigyelhetővé válnak. Mivel a Nap forgásából eredően az észlelőhöz közeledő és a távolodó oldaláról érkező fény kissé eltérő hullámhosszal érkezik, ezért ezt a különbséget a blokkszűrő oldalán található állító gyűrűvel korrigálni lehet.

A LUNT LS40THa/B600 HA naptávcső esetében a zenittükörbe épített blokk szűrő típusa B600 ami a nagyobb látómező elérésében segít. Fotografikus felhasználás esetén fontos figyelembe venni, hogy ezek a műszerek nagyon rövid backfókusszal rendelkeznek, így főként asztrofotós kamerákkal érdemes próbálkozni.  A zenittükör tetszőleges 1.25"-es okulárok fogadására képes. A távcső fókuszálását a helikális okulárkihuzat segítségével tehetjük meg.

A távcső súlya 1.2 kg, hossza 41 cm. A távcsőhöz opcionálisan bármely 1.25"-os szabványú okulár vásárolható. A napkereső a termék része.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Baader Q-Turret Barlow 2.25x Baader Q-Turret Barlow 2.25x
18 600 Ft
Baader classic ortho 10 mm Baader classic ortho 10 mm
24 700 Ft
SkyWatcher AZ Pronto mechanika SkyWatcher AZ Pronto mechanika
71 200 Ft
SkyWatcher AZGTi mechanika (enkóderes változat) SkyWatcher AZGTi mechanika (enkóderes változat)
152 200 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.