H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Lacerta Herschel prizma

Lacerta Herschel prizma (1.25")
Csak prizmaház, kihuzatok és ND3 szűrő nélkül!
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
50 400 Ft
504 pont
✔  Készleten
Lacerta Herschel prizma 1.25"-es kihuzatba ND3 szűrővel
Okulár és távcső oldalon 1.25"-es csatlakozással, ND3 szűrővel
 3
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
73 500 Ft
735 pont
Beszerzés alatt

A Nap vakító fényének csökkentésére talán a Herschel prizmák jelentik a legjobb megoldást. Képük - mind a fólia, mind az üvegszűrőkhöz viszonyítva - páratlanul kontrasztos, éles, nem véletlenül az igényes napmegfigyelők kedvenc eszközei. A Lacerta Herschel prizmával hármas célt tűztünk ki: egy maximálisan biztonságos, kimagasló minőségű, ám különösen kedvező árú eszközt kívántunk piacra dobni.

Biztonság, minőség és ár mindenek felett
A biztonságos megfigyelést és a kontrasztos, éles képet egy nagy pontossággal megmunkált prizma alapozza meg. A prizma hővédő bordája megakadályozza a koncentrált fény kilépését hátul.

A prizma házában több szűrő elhelyezhető (összesen akár négy darab) melyekkel mind vizuális, mind fotografikus megfigyeléshez optimalizálhatjuk az eszközt. Vizuális megfigyelés esetén ND3 szűrő és egy másik sötétebb neutrál- vagy polarizációs vagy Baader Solar Continuum szűrő elengedhetetlen. (Polarizációs szűrő használatának előnye, hogy az okulárral együtt elforgatva változtatható a Nap fényerősségének mértéke.) Fotografikus használat során az ND3 szűrő helyettesíthető ND1.8 szűrővel is, ekkor rövidebb expozíciós idővel dolgozhatunk. Ennek során csökkenthető a légköri turbulenciák zavaró hatása és a képminőség jelentősen növelhető.

A Herschel prizma különlegessége, hogy a prizmája speciális szögben (ún. Brewster-szög) helyezkedik el, ezáltal polarizációs szűrővel nagyobb tartományban lehet a kép "fényerejét" állítani.

Herschel prizmánkat leginkább lencsés távcsövekben való használatra ajánljuk. Newton távcsövekben a korlátozott fókuszállítási lehetőség miatt nem kapunk éles képet.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (3)
Adatlap
Galéria
Típus: Napszűrő 
Vizuális használat:
Fotografikus használat:
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.