H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Lacerta binokuláris benéző

Lacerta binokuláris benéző 1.25"-es kihuzatba
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
72 900 Ft
1 héten belül
1.6x-ös fényútkorrektor binokuláris benézőhöz (1.25")
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
13 500 Ft
Készleten

Miért jó, ha binokuláris benézőt használunk az "egyszemes" okulárok helyett? Azért, mert az ember alapvetően "kétszemes" lény, agyunk a térbeli látványt mindkét szemmel nézve tudja igazán és legjobb minőségben feldolgozni. A binobenézőben erősödik a térélmény - főleg a Holdat és a fényesebb égi objektumokat figyelve érezzük úgy, hogy azok "lebegnek a térben", szinte háromdimenziós látványt nyújtanak.

Hogyan működik?

A binobenézőkben egy prizmát találunk, mely a bejövő fényt - a lehető legkisebb veszteséggel és a legpontosabb arányban - két részre bontja, majd az okulárkihuzatokba továbbítja. Noha egy-egy szembe így csak fele fénymennyiség jut, agyunk képes kombinálni a jobb és a bal szemmel látott képet. A benéző szemtávolsága természetesen állítható, használatához két egyforma okulárra van szükség.

A piacon kapható modellek közül az itt kínált Lacerta benézőt kiemeli az átlagból kiváló ár-érték aránya - a vételárért cserébe a magasabb minőségű távcsöveknél használt BAK4 üvegből készült prizmákat kapunk, ezzel pedig tiszta, éles, világos leképezést. A minden optikai felületen megtalálható speciális bevonatok (Fully Multicoated - FMC) még több fényt eresztenek át, javítják a kontrasztot és a színhűséget. Éppen ezek miatt is érdemes a benézőbe jobb minőségű okulárpárokat választani, hogy a betekintés végpontján se rontsa le semmi a látott kép minőségét.

A binobenézők használatához - mivel hosszú a fényútjuk - kellően nagy fókuszállítási lehetőség szükséges. Szinte mindegyik Cassegrain-távcső, illetve a legtöbb lencsés távcső (a zenittükör levételét követően) biztosítja ezt. Ellenkező esetben (pl. Newton-távcsövek esetén) fényútkorrektor használata szükséges. Ez lecsökkenti ugyan a fényutat, így Newton-távcsöveknél is használhatjuk a binokuláris benézőnket - ám számolni kell vele, hogy egyben a távcső fókuszát is megnöveli (a Barlow-lencséhez hasonlóan viselkedik). Ehhez a binobenézőhöz az 1.6x-ös fényútkorrektorokat ajánljuk.

A binokuláris benéző mindkét okulárja külön-külön dioptria-szabályzóval ellátott.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Scopium SWA 10 mm okulár Scopium SWA 10 mm okulár
15 900 Ft
Scopium SWA 20 mm okulár Scopium SWA 20 mm okulár
19 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.