H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt
Kedves Vásárlóink! A koronavírus járvány súlyosbodása miatt kollégáink és vásárlóink védelme érdekében korlátozzuk a szaküzletünkben egyszerre tartózkodó vásárlók számát. Ezen túlmenően szájmaszk használata is kötelező! Megértésüket köszönjük.

Kowa Prominar BD 12x56 XD binokulár

Kowa Prominar BD 12x56 XD binokulár
Prominar XD lencsék, C3 prizmabevonat
 (3)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
159 900 Ft
Beszerzés alatt

A Kowa Prominar BD 12x56 XD binokulár az új Prominar BD XD sorozat 56 mm-es szériája, amit elsősorban a vadászok igényeihez igazítva fejlesztettek ki. De azok számára is ajánlja a gyártó, akik a mindennapos használat során ragaszkodnak a prémium eszközhöz, valamint a gyengébb látási viszonyok (szürkület, hóesés, köd) között is világosabb képet adó, nagyobb lencseátmérőjű modellekhez.

A Kowa Prominar BD 12x56 XD távcső ott segít, ahol a 8x-os és a 10x-es nagyítású modell sem nyújt elég teljesítményt. A 12x-es nagyítás azonos távolságból nemcsak nagyobbnak mutatja a vizsgált objektumot, hanem lényegesen több részletet is megmutat rajta. Eközben a látómező a kisebb nagyítású modellekhez képest csak minimálisan (0.5 fokkal) csökken, ami szinte észrevehetetlen. Az eszköz kitűnik a mezőnyből magas minőségű optikájával, ultrakönnyű, ám mégis masszív felépítésével, valamint nagyon kicsi közelfókuszával (3 méter!) - akár ilyen közelről is megfigyelheti vele a természet életét, rejtett titkait. A távcső belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, így ellenáll az esőnek, hónak és a légköri nedvességnek is.

A 12x-es nagyításhoz társuló 56 milliméteres lencseátmérő ideális a vadászok, illetve más, szürkületi megfigyelést végzők számára - ez a kombináció még mindig elég fényt juttat a szembe ahhoz, hogy szürkületben is világos, tiszta képet kapjunk.

Új megoldások a magas képminőségért

A prémium képalkotásért több tényező is "felel" a Kowa Prominar BD 12x56 XD távcsőben. A gyártó saját fejlesztésű, Prominar XD lencsetagjai gondoskodnak a színi hiba extrém mértékű visszaszorításáról, valamint a nagyon magas képkontraszt biztosításáról, a teljes látómezőben.

A 99 százalékos vagy a feletti fényhasznosítást a binokulár tetőélprizmáin alkalmazott C3 bevonat garantálja. Ennek a bevonatnak is köszönhetően a távcső világosabb és élesebb képet alkot versenytársainál, mi több, még a színek pontos visszaadását is biztosítja. Ugyanezen célt szolgálják a minden lencsén és minden üvegtagon alkalmazott, többrétegű optikai bevonatok is.

Szintén az optikai fejlesztéseknek köszönhető a binokulár nagyon kicsi, mindössze 3 méteres közelfókusza - akár ilyen közelről is megfigyelhetik vele az élővilágot; a vadak, madarak, általában az állatok viselkedését.

Kompakt, erős, vízálló

A Kowa Prominar BD 12x56 XD binokulárt speciális magnéziumötvözetből készítik. Éppen ezért könnyű, de robusztus és ütésálló. Teljesítményéhez képest súlya kicsinek mondható (1050 gramm), így hosszú ideig kézben tartva sem fáradunk el megfigyelés közben.

Belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, ami megakadályozza, hogy akár a legmostohább körülmények között (erős eső, havazás, köd) nedvesség kerüljön az eszköz belsejébe. Víz alatti használatra ugyanakkor a binokulár nem alkalmas.

A csomag része egy szövetből készült hordtáska, valamint egy széles nyakpánt.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (3)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 12 x
Objektív átmérő: 56 mm
Súly: 1050 g
Méret (MxSz): 168 x148 x 70 mm
Váz anyaga: fém 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: C3 
Fázisbevonat:
Látómező: 5.5 °
Látómező: 96 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 3.0 m
Betekintési távolság: - mm
Szemtávolság: 57-72 mm
Kilépő pupilla: 4,67 mm
Relatív fényesség index: 21.2 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.