Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Kowa Prominar BD 10x32 XD binokulár

Kowa Prominar BD 10x32 XD binokulár
Prominar XD lencsék, C3 prizmabevonat
10 év garancia
99 900 Ft  94 900 Ft
Érdeklődjön

A KOWA binokulárok a prémium kategóriát képviselik a távcsövek világában. Ennek megfelelően az új XD sorozat tagjait is azok igényeihez optimalizálta a gyártó, akik a mindennapos használat során is prémium eszközre vágynak.

A Kowa Prominar BD 10x32 XD távcső magas minőségű optikájával, ultrakönnyű, ám mégis masszív felépítésével, extrém kicsi közelfókuszával (1.5 méter!), valamint a korábbi modellekhez képest 20%-kal megnövelt látómezőjével tűnik ki a mezőnyből. Belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, így ellenáll az esőnek, hónak és a légköri nedvességnek is.

Új megoldások a magas képminőségért

A prémium képalkotásért több tényező is "felel" a Kowa Prominar BD 10x32 XD távcsőben. A gyártó saját fejlesztésű, Prominar XD lencsetagjai gondoskodnak a színi hiba extrém mértékű visszaszorításáról, valamint a nagyon magas képkontraszt biztosításáról, a teljes látómezőben.

A 99%-os vagy a feletti fényhasznosítást a binokulár tetőélprizmáin alkalmazott C3 bevonat garantálja. Ennek a bevonatnak is köszönhetően a távcső világosabb és élesebb képet alkot versenytársainál, mi több, még a színek pontos visszaadását is biztosítja. Ugyanezen célt szolgálják a minden lencsén és minden üvegtagon alkalmazott, többrétegű optikai bevonatok is.

Szintén az optikai fejlesztéseknek köszönhető a binokulár egyedien kicsi, mindössze 1.5 méteres közelfókusza - akár ilyen közeli tárgyat is megfigyelhet vele, 10x-es nagyításban, "makrózva". Ideális növények, rovarok közeli megfigyeléséhez is.

Kompakt, erős, vízálló

A Kowa Prominar BD 10x32 XD binokulár belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, ami megakadályozza, hogy akár a legmostohább körülmények között (erős eső, havazás, köd) nedvesség kerüljön az eszköz belsejébe. Víz alatti használatra ugyanakkor a binokulár nem alkalmas.

Alapadatok
Nagyítás: 10 x
Objektív átmérő: 32 mm
Súly: 530 g
Méret (MxSz): 118 x 118 x 47 mm
Váz anyaga: fém 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: C3 
Látómező: 6 °
Látómező: 105 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 1.5 m
Betekintési távolság: - mm
Szemtávolság: 57-73 mm
Kilépő pupilla: 3.2 mm
Relatív fényesség index: 10 
Szürkületi érték: 18 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.