H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Kowa BD II 8x42 XD binokulár

Kowa BD II 8x42 XD binokulár
XD lencsék, C3 prizmabevonat
 (4)
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
138 900 Ft
Készleten

A Kowa BD II 8x42 XD binokulár a prémium kategóriát képviseli a távcsövek világában. Ennek megfelelően az új XD sorozat tagjait is azok igényeihez optimalizálta a gyártó, akik a mindennapos használat során is prémium eszközre vágynak. A korábbi változathoz képest megnövel látómezővel rendelkezik. 

A Kowa BD II 8x42 XD távcső magas minőségű optikájával, ultrakönnyű, ám mégis masszív felépítésével, extrém kicsi közelfókuszával (1.5 méter!), valamint a korábbi modellekhez képest 20 százalékkal megnövelt látómezőjével tűnik ki a mezőnyből. Belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, így ellenáll az esőnek, hónak és a légköri nedvességnek is.

Új megoldások a magas képminőségért

A prémium képalkotásért több tényező is "felel" a Kowa BD II 8x42 XD távcsőben. A gyártó saját fejlesztésű, XD lencsetagjai gondoskodnak a színi hiba extrém mértékű visszaszorításáról, valamint a nagyon magas képkontraszt biztosításáról, a teljes látómezőben.

A 99 százalékos vagy a feletti fényhasznosítást a tetőélprizmákon alkalmazott C3 bevonat garantálja. Ennek a bevonatnak is köszönhetően a távcső világosabb és élesebb képet alkot versenytársainál, mi több, még a színek pontos visszaadását is biztosítja. Ugyanezen célt szolgálják a minden lencsén és minden üvegtagon alkalmazott, többrétegű optikai bevonatok is.

Szintén az optikai fejlesztéseknek köszönhető a binokulár egyedien kicsi, mindössze 1.5 méteres közelfókusza - akár ilyen közeli tárgyat is megfigyelhet vele, 8x-os nagyításban, "makrózós" stílusban. Ideális növények, rovarok közeli megfigyeléséhez is.

Kompakt, erős, vízálló

A Kowa BD II 8x42 XD binokulárt speciális magnéziumötvözetből készítik. Éppen ezért könnyű, de robusztus, ütésálló. Súlya egy 32 mm-es általános binokuláréhoz közelít, de minden körülmények között hozza a legjobb, 42 mm átmérőjű távcsövek teljesítményét.

Belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, ami megakadályozza, hogy akár a legmostohább körülmények között (erős eső, havazás, köd) nedvesség kerüljön az eszköz belsejébe. Víz alatti használatra ugyanakkor a távcső nem alkalmas.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (4)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 8 x
Objektív átmérő: 42 mm
Súly: 645 g
Méret (MxSz): 132 x 126 x 51 mm
Váz anyaga: fém 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: C3 
Látómező: 8.2 °
Látómező: 143 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 1.5 m
Betekintési távolság: 17 mm
Szemtávolság: 57 - 75 mm
Kilépő pupilla: 5.3 mm
Relatív fényesség index: 28 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.