H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Kowa BD II 8x32 XD binokulár

Kowa BD II 8x32 XD binokulár
XD lencsék, C3 prizmabevonat
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
133 900 Ft
Rendelésre

A KOWA binokulárok a prémium kategóriát képviselik a távcsövek világában. Ennek megfelelően az új XD sorozat tagjait is azok igényeihez optimalizálta a gyártó, akik a mindennapos használat során is prémium eszközre vágynak.

A Kowa BD II 8x32 XD távcső magas minőségű optikájával, ultrakönnyű, ám mégis masszív felépítésével, extrém kicsi közelfókuszával (1.3 méter!), valamint a korábbi modellekhez képest 17%-kal megnövelt látómezőjével tűnik ki a mezőnyből. Belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, így ellenáll az esőnek, hónak és a légköri nedvességnek is.

Új megoldások a magas képminőségért

A prémium képalkotásért több tényező is "felel" a Kowa BD II 8x32 XD távcsőben. A gyártó saját fejlesztésű, XD lencsetagjai gondoskodnak a színi hiba extrém mértékű visszaszorításáról, valamint a nagyon magas képkontraszt biztosításáról, a teljes látómezőben.

A 99%-os vagy a feletti fényhasznosítást a binokulár tetőélprizmáin alkalmazott C3 bevonat garantálja. Ennek a bevonatnak is köszönhetően a távcső világosabb és élesebb képet alkot versenytársainál, mi több, még a színek pontos visszaadását is biztosítja. Ugyanezen célt szolgálják a minden lencsén és minden üvegtagon alkalmazott, többrétegű optikai bevonatok is.

Szintén az optikai fejlesztéseknek köszönhető a binokulár egyedien kicsi, mindössze 1.3 méteres közelfókusza - akár ilyen közeli tárgyat is megfigyelhet vele, 8x-os nagyításban, "makrózós" stílusban. Ideális növények, rovarok közeli megfigyeléséhez is.

Ugyancsak itt említendő meg a korábbi BD típusokhoz képest 17%-kal megnövelt látómező, noha a 8x-os nagyítású modellek eleve jelentős látómezővel bírnak.

Kompakt, erős, vízálló

A Kowa BD II 8x32 XD binokulár belsejét nitrogéngázzal töltötték fel, ami megakadályozza, hogy akár a legmostohább körülmények között (erős eső, havazás, köd) nedvesség kerüljön az eszköz belsejébe. Víz alatti használatra ugyanakkor a binokulár nem alkalmas.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 8 x
Objektív átmérő: 32 mm
Súly: 540 g
Méret (MxSz): 116 x 124 mm
Váz anyaga: fém 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Tetőél prizma 
Bevonat: C3 
Fázisbevonat:
Látómező: 8.8 °
Látómező: 154 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 1.3 m
Betekintési távolság: 16.5 mm
Szemtávolság: 57-76 mm
Kilépő pupilla: 4 mm
Relatív fényesség index: 16 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.