Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Keresőguider-adapter

Keresőguider-adapter
Értékelés:
9
6 500 Ft
1-2 héten belül

A mély-ég felvételek elkészítése során szinte nélkülözhetetlen a mechanika vezetése. Ennek egyik lehetséges módja vezetőtávcső alkalmazása. Mivel legtöbb távcső rendelkezik már keresőtávcsővel, kézenfekvő a megoldás: használjuk ezt vezetésre!

Keresőguider-adapterünk SkyWatcher 9x50 keresőtávcsövek végére, az eredeti okulár helyére csavarozható. 1.25"-es kihuzatának köszönhetően bármelyik "közönséges" okulárral a kereső továbbra is rendeltetésszerűen használható. Az okulárt valamilyen kamerára kicserélve a keresőtávcső 180 mm fókuszú vezetőtávcsőként működik tovább. A termék hosszított kialakitásának köszönhetően stabilabb felfekvést biztosít mint a konkurens változatok!

Az adapter mind az "egyenes", mind Amici-prizmás keresőtávcsövek végére szerelhető, azonban az eltérő tubushossz miatt hosszabbító toldat vagy Barlow-lencse szükséges lehet. Különösen ajánljuk QHY-5 Guiderrel vagy Lacerta Mgen kamerával történő vezetésre. Ezt a megoldást max kb 1000-1200 mm távcső vezetésére javasoljuk.

Lacerta-Mgen ill. a korábbi QHY-5 guider kamerák Barlow lencse használatát igénylik az élesre álláshoz. Javasoljuk 2x barlow használatát, melynek lencsetagja lecsavarható és a kamera elé helyezhető.

Kiemelten ajánljuk

ZWO ASI 120MM mini monokróm kamera ZWO ASI 120MM mini monokróm kamera
69 900 Ft  56 900 Ft

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.