H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szervíz |   
Bejelentkezés
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

IDAS NBZ fotografikus keskenysávú mély-ég szűrő

IDAS NBZ fotografikus keskenysávú mély-ég szűrő (2")
IR-Blokk szűrő funkcióval
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
127 300 Ft
Készleten

Az IDAS NBZ fotografikus keskenysávú mély-ég szűrő, ahogy a neve is mutatja az asztrofotózás kiemelten fontos eszköztárába tartozik.

Két hatékony szűrő, az OIII és a H-Alpha hatásait képes egyetlen szűrőben egyesíteni, de azért ennél többet is tud. Az IDAS NBZ szűrő tervezésénél a gyártó különösen odafigyelt a részletekre, a keskeny áteresztési tartományú szűrő, gyakorlatilag a városi körülmények közé szorított asztrofotósok számára is remek lehetőséget nyújt a munkára, akár igen fényerős F2-es rendszerek használata esetén is. A fényerős optikai rendszerek nem minden szűrővel képesek hatékonyan együttműködni, de az IDAS NBZ még ezeknél a rendszereknél is nagy áteresztést biztosít a számukra.

Szűk OIII tartománya 495.9 - 500.7nm, H-alfa tartományban pedig 656.3 nm-en igazán magas 96%-os áteresztési képességgel bír, tehát főként az emissziós ködök rögzítésére lett optimalizálva, hiszen azok kibocsájtott sugárzása itt legerősebb. A szűrő túl azon, hogy két áteresztési tartománnyal is rendelkezik, még egyben IR-block filterként is funkcionál, tehát nincs szükség még egy plusz szűrő fényútba helyezésére!

Az IDAS NBZ szűrőket karcálló, valamint kiváló, továbbfejlesztett tükröződéscsökkentő bevonatokkal látták el, nem véletlen hogy ezt a szűrőt Japánban gyártják, ami amatőr csillagász körökben egyértelműen a megbízható, magas minőség szinonimája.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Mély-ég szűrő 
Vizuális használat: Nem 
Fotografikus használat: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.