Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

A Hold Atlasza

A termék forgalmazása megszűnt!

Végre egy Holdatlasz magyarul!

Az atlasz megad minden alapvető ismeretet a Hold megfigyeléséhez, elmagyarázza a librációt, a holdi koordináta-rendszert, stb. A Hold tőlünk látható felszínét 8 részre bontva mutatja meg (ábrázolva a kedvező librációnak köszönhetően időnként látszó peremrészeket is!). A térképeken 800-nál több képződmény neve szerepel, részletes objektumkeresővel. Néhány különösen érdekes objektumot külön tárgyal.

Az atlasz különlegessége, hogy mind a 8 térkép kétféle tájolással szerepel benne: az egyik a hagyományos, fordított állású változat (dél fent, nyugat jobbra), ami alkalmas a legtöbb csillagászati távcsőhöz (sima fordított állású kép, mint a newtonokban és a zenitprizma nélküli refraktorokban), a másik a tükörtérkép (dél lent, nyugat jobbra), ami a zenitprizmás refraktorokban és a katadioptrikus távcsövekben látottal azonos módon mutatja a felszínt (azaz egyenes állásban és oldal-fordítottan).

Tapasztalatok szerint nem csak kis-, hanem közepes- és nagytávcsöves észlelők számára is kiválóan használható, strapabíró atlasz, amely biztosan bírja a távcső melletti kemény használatot is (párásodás) ...

A mintaoldalakért kattintson ide: 4. oldal, 22. oldal

Csomag árak
Vásárlói vélemények (23)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.