H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Yukon Sightline N450 éjjellátó céltávcső

A termék forgalmazása megszűnt!

Az új Yukon Sightline N450 éjjellátó céltávcső digitális technológiájának köszönhetően éjjel és nappali fényviszonyok közepette is hosszútávon használhatók. Közeli és közepesen távoli célok befogására optimálisak. A Yukon Sightline N450 modell célérzékelési távolsága 400 méter (gyári adat). A fényerős optika 4x-os nagyítást ad, ami digitális zoommal folyamatosan (0.2x nagyítási fokozatonként) 16x-ra növelhető. Külön kiemelendő a gyors bekapcsolási idő, mindössze 3.5 másodperc alatt használatra kész

Az éjjellátó céltávcső lelke a HD CMOS típusú digitális szenzor 1280x720 pixel felbontással amelynek érzékenysége elérheti más Yukon éjjellátók érzékenységének akár kétszeresét is. A képet lényegében egy, a távcsőbe épített nagy hidegtűrő képességű AMOLED kijelzőn látjuk, 1024x768 pixel felbontásban.  A szálkereszt megjelenítése ugyancsak elektronikusan történik. A látómezőben méretezhető, különböző színekben különböző típusú, különféle távolságokra nullázható, menthető profilú szálkereszt jeleníthető meg. A Yukon Sightline N450 éjjellátó céltávcső PIP-funkcióval ("Kép a képben") rendelkezik így a vadász a szálkereszt felett egy kisebb képben láthatja a célzás pontos nagyított képét, miközben nem vész el a közvetlen környezet ellenőrzésének lehetősége.

A használaton kívüli időszakokban a kijelző kikapcsolható, miközben a többi funkció működése nem áll le, így a készenléti üzemmódban lévő készülék szükség esetén azonnal bekapcsolható. Így az okulár nem világít a sötétben és jelentős energiafelhasználást érhetünk el, amikor a készülékre nincs szükség.

A céltávcső betekintési távolsága 50 mm ennek köszönhetően biztonságosan használható még nagy visszarúgású fegyvereken is. A Yukon Sightline N450 éjjellátó céltávcső gyártó általi szavatolt lőállósága 6000 Joule, tehát huzagolatlan csövű, valamint airsoft és paintball fegyverekre is ajánlható. A gyártó 4 féle sínes csatlakozási rendszert ajánlj a távcső fegyverre rögzítésére.

Közelpont, vízállóság, tápellátás

A legközelebbi, még élesre állítható pont távolsága 10 méter. Közepesen távoli célok befogására optimális, célérzékelési távolsága 400 méter (gyári adat). Természetesen adott a dioptriakorrekció is -2.5 - +5  dioptria tartományban. A termék vízállósága IPX4 szabvány szerinti (fröccsenő víz ellen védett).

Az Sightline éjjellátó céltávcső áramellátásáról 1 darab tartozék DNV akkumulátor gondoskodik, ezek élettartama infralámpa használata mellett 4-3 óra. Alternatív áramellátásként használható a készülékhez DNV elemtartóval (opcionális) 4 ceruzaelem is.

Kiegészítő fényvető, képrögzítés

A beépített LED-es infravörös fényvető mellett (ennek hullámhossza 850 nm) a  távcső  külső infravetővel is használható. Ha szeretné "láthatatlanná" tenni távcsövét, akkor külső infravetőnek a Pulsar IR 940-et javasoljuk, melynek fénye állati és emberi szemnek egyaránt láthatatlan. A belső infravető külön gombbal kapcsolható be, illetve ugyanezzel a gombbal lehet a a háromféle erősség közül választani.

Újdonság, hogy a szenzor által feldolgozott és a távcsőben látott kép micro HDMI kimeneten keresztül elérhető. 

A céltávcső beállítása, használata rendkívül egyszerű, mindent egyetlen állítótárcsa segítségével végezhetünk el. Súlya nem több, mint egy hagyományos nappali céltávcsőé, így kényelmesen használható bármely napszakban. 

Figyelem: A terméket a lőfegyverekről és a lőszerekről szóló 2004. évi XXIV. törvény rendelkezései értelmében tilos lőfegyverre szerelni. Vadászati célú felhasználását a hazai vadászati törvény tiltja.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Átmérő: 440 mm
Nagyítás: 4-16 x
Betekintési távolság: 50 mm
Látómező: 4.5 °
Látómező: 9.6 m (1000 m-en)
Szálkereszt típusa: Digitális 
Világítópont:
Tubus méret:
Súly: 840 g
Hossz: 285 mm
Gáztöltés:
Szürkületi érték:
Műkődési hőmérséklet: -20°C - +40°C 
Lőállóság: 6000 J
Infravető
Hullámhossz: 850 nm
Típus: LED 
Látótávolság: 400 m
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.