H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Explore Scientific H-béta szűrő

Explore Scientific H-béta szűrő (1.25")
 1
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
41 900 Ft
419 pont
1-2 héten belül

Szeretne megfigyelni olyan vizuálisan rendkívül nehezen látható csillagködöket, mint a Lófej-köd vagy a Kalifornia-köd?  Ha Ön elkötelezett és gyakorlott mély-ég megfigyelő, akkor az Explore Scientific H-béta szűrő hasznos kiegészítő lehet. Ezen szűrők használatával elsősorban bizonyos halvány emissziós ködöket pillanthatunk meg, amelyeket szűrő nélkül egyáltalán nem is látnánk, még sötét égboltról sem.

Az Explore Scientific H-béta szűrő egy nagyon speciális  mély-ég szűrő. Működési elve meglehetősen egyszerű: a bejövő fényből csak bizonyos hullámhosszat enged át. Konkrétan a gerjesztett állapotú hidrogén gáz hidrogén-béta (486 nm) emissziós vonala jut csak a szemünkbe, minden más hullámhosszú fényt "levág" a szűrő. Ennek eredménye, hogy az égi háttér és a megfigyelt objektum közötti kontraszt látványosan megnő, a köd szinte kiugrik az égi háttérből, így a halvány részletek is megfigyelhetővé válnak. 

Az OIII és az UHC szűrőkhöz képest a H-béta szűrők kevesebb fényt engednek át, így csak nagy, legalább 25 cm-es távcsövekhez és már tapasztalt mély-ég megfigyelőknek ajánljuk. 

Minden egyes Explore Scientific mély-ég szűrőt egyedileg tesztel a gyártó, amelyről egy igazolást is kiállít, így a prémium minőség garantált. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Típus: Mély-ég szűrő 
Vizuális használat: Igen 
Fotografikus használat: Nem 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.