Explore Scientific AR152 152/988 refraktor

Explore Scientific AR152 152/988 refraktor
Felszereltség: tubusgyűrűk, prizmasín, 8x50-es keresőtávcső
5 év garancia
Értékelés:
2
289 900 Ft
1-2 héten belül
Kosárba 
Mikor és mennyiért szállítunk házhoz?

Az Explore Scientific AR152 légréses akromatikus refraktor kiváló optikai és mechanikai minőségével, valamint prémium felszereltségével magasan kiemelkedik a hasonló méretű, olcsóbb lencsés távcsövek közül. A 152 mm-es objektív 44%-kal több fényt gyűjt össze mint kisebb testvére, az AR127, így a látott kép jelentősen fényesebb és részletgazdagabb. Az AR 152 egy minden ízében prémium minőségű, nagy teljesítményű refraktor, elhivatott amatőrcsillagászoknak.

Kiváló optika
A korona és flint üvegből készült légréses objektív igen precízen megmunkált lencséinek köszönhetően még a nagy fényerő ellenére is kemény, éles képet rajzol.  A lencsefelületekre gőzőlt többszörös tükröződéscsökkentő bevonatoknak (fully multicoated), valamint a tubus belsejében elhelyezett blende rendszernek köszönhetően a kontraszt kimagasló. Az objektív foglalat kollimálható, megjegyezzük azonban, hogy szállítás előtt valamennyi Explore Scientific refraktort igen precízen kollimál a gyártó.

 A mély-ég objektumok már igazán lenyűgőző látványt nyújtanak egy ekkora távcsőben: gömbhalmazokat bonthatunk csillagokra, részleteket vehetünk észre a fényesebb galaxisokban és gázfelhőkben, szoros kettőscsillagokat bonthatunk fel. Nagy nagyítással a Szaturnusz gyűrűje a Cassini-réssel felejthetetlen látvány, míg a Jupiter felhőzetében a Nagy Vörös Foltot és sok apró örvényt tanulmányozhatunk, ha kellően nyugodt a légkör. A Hold szinte háromdimenziós látványt nyújt, temérdek kisebb-nagyobb kráterével, apró rianásaival egészen biztosan rabul ejti a megfigyelőt. Az Explore Scientific AR152 diffrakció-határolt optikai rendszere hamisítatlan refraktor-élményt nyújt: pontszerű, tűéles csillagok, részletgazdag, kontrasztos bolygókép.

Prémium felszereltség
Az Explore Scientific AR152 refraktor ott is jeleskedik, ahol az olcsóbb lencsés távcsövek már elbuknak: a prémium kiegészítők terén. Alaptartozék egy precíz 2 collos, két-sebességes (1:10-es) Crayford fókuszírozó, így  a pontos élességállítás még nagy nagyításokon sem jelent problémát.

A minőségi kiegészítők sora ezzel még nem ér véget, ugyanis egy jó minőségű, 6 ponton állítható 8x50-es keresőtávcsövet is kapunk refraktorunk mellé. A harmatsapka könnyedén eltávolítható a helytakarékosság érdekében, míg a szintén alaptartozéknak számító prizmasín segítségével egyszerűen rögzíthetjük a távcsövet a legtöbb ekvatoriális vagy azimutális állványra.

Az Explore Scientific AR152 lencsés távcsövet azon igényes vásárlóinknak ajánljuk, akik egy kiváló minőségű, nagy teljesítményű akromatikus refraktort keresnek, és a legjobbat szeretnék kapni a pénzükért.

Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 152 mm
Fókusz: 988 mm
Fényerő: f/6.5 
Elméleti max. nagyítás: 300 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 0.77 "
Súly: 10.7 kg
Fókuszírozó
Méret: 2" 
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
2"/1.25" adapter: Nem 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow: -- 
Keresőtávcső: 9x50 
Zenitvégződés: -- 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.