Explore Scientific AR102 102/663 refraktor

Explore Scientific AR102 102/663 refraktor
Felszereltség: tubusgyűrűk, prizmasín, 8x50-es keresőtávcső
5 év garancia
204 900 Ft
1-2 héten belül
Kosárba 
Mikor és mennyiért szállítunk házhoz?

Az Explore Scientific AR102 légréses akromatikus refraktor kiváló optikai és mechanikai minőségével, valamint prémium felszereltségével magasan kiemelkedik a hasonló méretű, olcsóbb lencsés távcsövek közül. Kompakt méretének köszönhetően rendkívül könnyen hordozható, igazi fogd-és-vidd távcső. Minden ízében prémium minőség, megfizethető áron.

Kiváló optika
A korona és flint üvegből készült légréses objektív igen precízen megmunkált lencséinek köszönhetően még a nagy fényerő ellenére is kemény, éles képet rajzol.  Természetesen valamennyi lencsefelület többszörös tükröződéscsökkentő bevonatot kapott (fully multicoated) a maximális kontraszt érdekében. Az objektív foglalat kollimálható, megjegyezzük azonban, hogy szállítás előtt valamennyi Explore Scientific refraktort igen precízen kollimál a gyártó.  

A nagy látszó méretű, fényes mély-ég objektumok lenyűgöző látványt nyújtanak kis nagyításokon a több fokos látómezőben. Nagy nagyítással a Szaturnusz gyűrűje a Cassini-réssel felejthetetlen látvány, míg a Jupiter felhőzetében az apró örvényeket is észrevehetjük, ha kellően nyugodt a légkör. A Hold szinte háromdimenziós látványt nyújt. Az Explore Scientific AR102 diffrakció-határolt optikai rendszere hamisítatlan refraktor-élményt nyújt: pontszerű, tűéles csillagok, részletgazdag, kontrasztos bolygókép.

Prémium felszereltség
Az Explore Scientific AR102 refraktor ott is jeleskedik, ahol az olcsóbb lencsés távcsövek már elbuknak: a prémium kiegészítők terén. Alaptartozék egy precíz 2 collos, két-sebességes (1:10-es) Crayford fókuszírozó, így  a pontos élességállítás még nagy nagyításokon sem jelent problémát. Természetesen a fókuszírozó szorítógyűrűvel rendelkezik, ezáltal rögzítéskor nem karcolja össze az okulárok kihuzatát.

A minőségi kiegészítők sora ezzel még nem ér véget, ugyanis egy jó minőségű, 6 ponton állítható 8x50-es keresőtávcsövet is kapunk refraktorunk mellé. A harmatsapka könnyedén eltávolítható a helytakarékosság érdekében, míg a szintén alaptartozéknak számító prizmasín segítségével egyszerűen rögzíthetjük a távcsövet a legtöbb ekvatoriális vagy azimutális állványra.

Az Explore Scientific AR102 lencsés távcsövet azon igényes vásárlóinknak ajánljuk, akik egy kiváló minőségű, könnyen hordozható akromatikus refraktort keresnek, és a legjobbat szeretnék kapni a pénzükért.

Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 102 mm
Fókusz: 663 mm
Fényerő: f/6.5 
Elméleti max. nagyítás: 204 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.14 "
Súly: 4.67 kg
Fókuszírozó
Méret: 2" 
Típus: Crayford 
Kétsebességes: Igen 
2"/1.25" adapter: Igen 
Alaptartozékok
Okulárok: -- 
Barlow: -- 
Keresőtávcső: 8x50 
Zenitvégződés: -- 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.