H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Digitális LCD mikroszkóp 7 colos kijelzővel

Digitális LCD mikroszkóp 7 colos kijelzővel
Vezetékes távkioldóval.
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 2 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
46 900 Ft
469 pont
✔  Készleten

Ez a Digitális mikroszkóp 7 colos kijelzővel egyesíti magában a sztereó mikroszkópok kis közepes nagyítását, a biológiai mikroszkópok nagyobb sejtszintű használatával. Nagyon sok területen használható, ahol fontos, hogy egy kijelzőn egyszerre többen is láthassák a vizsgálat tárgyát, termék ellenőrzéseken, például elektronikai panelek rejtett hibáinak feltárásában, oktatásban, érme restauráláskor, rovar meghatározásokhoz,  vagy akár egyéb hobbi célra is alkalmas, mint például a modellezés. Biológiai vizsgálatoknál  főleg a nagyobb, nem átlátszó életformák jöhetnek számításba vizsgálatainknál Pl: vízibolha.

A 7 colos kijelző szinte egy tablet méretével büszkélkedhet így HD felbontásban is szépen kivehetőek a részletek. Ahhoz, hogy ne csupán az élőképet lássuk, be kell szereznünk egy mikro SD kártyát, amelyre a hétféle videó méretet, akár 1080 FullHD méretben is, AVI formátumban menthetjük, vagy az állóképket JPG formátumban 1.3-tól 16 megapixeles méretben.

Bár a masszív fém talpazatú, és fém mozgató mechanika jól megtartja a kijelzővel egybeépített digitális mikroszkópot, azonban nagyobb nagyításnál fogunk csak igazán örülni, hogy ehhez a mikroszkóphoz bizony távkioldó is jár! A távkioldóval nem csupán fotókat és videókat indíthatunk, hanem a logikusan felépített menübe is könnyedén navigálhatunk vele.

Ha szükséges a 7 colos kijelző a függőleges állásból majdnem vízszintes helyzetig is dönthető. Annak érdekében, hogy méréseket is végezhessünk, a csomag tartalmaz egy igen hasznos áttetsző bankkártya méretű kalibrációs kártyát, melyre többek között mikrométer beosztású skálákat rögzítettek.

A menübe belépve először a fotós beállításokat érhetjük el. A felbontás (Resolution) 1.3M - 2M HD - 3M - 5M - 8M - 12M - 16M választható. A következő menüpontban a sorozatfelvételt aktiválhatjuk, ilyenkor egymás után 4 kép készül, ami például mozgó rovarok fotózásánál különösen hasznos! Rögtön ezután a képek tömörítési minőségét állíthatjuk be (érdemes a legjobb minőséget választani), majd az élesítés, az érzékenység ISO, valamint az expozíció kompenzáció következik. Utóbbi nagyon fontos menüpont, hiszen ha egy viszonylag apró sötét objektumot vizsgálunk világos háttér előtt, (és ez fordított esetre is áll) könnyen megtéveszthetjük a digitális fénymérőt ami legtöbbször átlag fény alapján határozza meg a szükséges expozíciót. Utolsó menüpontban pedig azt dönthetjük el, akarjuk-e, hogy a képeken szerepeljen a készítés dátuma és/vagy ideje.

A beállítások menüpontban a szokásos dátum-idő, automatikus kikapcsolás, képernyővédő beállításokon kívül két fontos menüpontra érdemes figyelni, egyrészt található egy Line Assist segédvonlapár bekapcsolási lehetőség, másrészt itt találjuk a memória kártya formázási lehetőségét is. Mielőtt először használatba vennénk a memóriakártyát előtte le kell formatálni a készülékben! A kártyát csak kikapcsolt állapotban szabad ki/be helyezni.

Videó módban amit a jobbra nyíllal tudunk kiválasztani, hasonló beállításokkal találkozunk, csak némiképpen kevesebbel. A Lejátszás módot is jobbra nyíllal érhetjük el, ahol törlésre és véletlen törlés elleni védelmet tudunk még beállítani.

Mikroszkópunk dobozában találunk még egy kis CD-t is és egy USB-kábelt. Utóbbin keresztül tölthetjük a mikroszkóp akkumulátorát, valamint adatátvitelre is használhatjuk. A CD-n található program segítségével a mikroszkóp élő képét is megjeleníthetjük számítógépünk monitorán, ehhez a már csatlakoztatott mikroszkópot bekapcsolva a PC Camera menüpontot kell választani!

Az érmék szerelmeseinek külön örömére fog szolgálni, hogy a 8 ledes fő megvilágító egységen kívül kettő darab hattyúnyakas led-mevilágítás is rendelkezésünkre áll, ezáltal szabadon irányítható fényforrásokhoz jutunk, amelyeknek a fényerejét is tetszőlegesen állíthatjuk az asztalba épített potméter állításával .

A nagy kijelző és a három megvilágítási egység tápellátására a készülékben (is) tölthető 18650 típusú elterjedt akkumulátort találunk a gyári csomag részeként, de opcionálisan külső töltővel is tölthető és könnyen pótolható akkumulátor fajta.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0

Kiemelten ajánljuk

Az akciós árak a főtermékkel együtt történő vásárláskor érvényesek!

Petricsésze pár D 60/54 mm Petricsésze pár D 60/54 mm
1 400 Ft
Armytek 18650 Litium-ion akku 3500 mAh (védelem nélküli) Armytek 18650 Litium-ion akku 3500 mAh (védelem nélküli)
6 900 Ft
Baader Optical Wonder optikai tisztító szett Baader Optical Wonder optikai tisztító szett
8 700 Ft
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.