Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Delta Sailor 8x42 hajós binokulár

A termék forgalmazása megszűnt!

Amint a neve is mutatja (sailing = vitorlázás), a Delta Sailor 8x42 binokulárt  a hajózás, a vitorlázás, és általában a vízi sportok szerelmeseinek fejlesztették ki. A teljesen vízhatlan eszköz kézreálló, masszív felépítésű. Bármilyen vízi foglalatosság során megállja majd a helyét. Némileg kisebb és könnyebb a 7x50-es "rokonánál" (Delta Sailor 7x50-es hajós binokulár), látómezeje viszont valamivel nagyobb azénál.

Széles látómező

A 8x42-es felépítés - nyolcszoros nagyítás a 42 milliméter átmérőjű frontlencsék mellett - egy kiváló konstrukció. Azon túl, hogy garantálja a világos, tiszta képet, kellően nagy látómezőt is biztosít. A Delta Sailor 8x42 binokulár 1000 méter távolságon 123 méter széles látómezőt "fog be", ami hét fokos látószögnek felel meg.  Így kényelmesen pásztázhatjuk távcsövünkkel a széles vízfelületeket - tavakat, óceánokat - egészen a horizont egyik szélétől a másikig.  

Kiváló rajzolat

A Delta Sailor 8x42 binokulár rajzolata, képi világa kivételesen szép, élénk. Ez nem csupán a drágább távcsövekben is használt minőségi üveganyag (BAK4) beépítésének köszönhető, hanem annak is, hogy a távcső minden üvegfelületét - a lencséket és a prizmákat is - tükröződéscsökkentő és képminőséget javító bevonatokkal látta el a gyártó.

A betekintési távolsága rendkívül kellemes, amit a be- és kitekerhető szemkagylók tesznek igazán élvezhetővé. Ebbe a távcsőbe a szemüvegesek is kényelmesen betekinthetnek - szemüvegükön keresztül.

Csúszásgátló borítás, rögzített objektívsapkák

Az eszköz sárga színű gumiborítása erős, strapabíró, ugyanakkor csúszásgátló kialakítású is - vizes kezünkbe fogva is biztos tartást ad, garantálva, hogy nem ejtjük el az értékes távcsövet. Az élénk szín ugyanakkor segít észrevenni a világos környezetben, és ha netán a vízbe ejtenénk, akkor sem tévesztjük szem elől a Delta Sailor 8x42 binokulárt. Ugyancsak "elveszíthetetlenek" a távcső testére erősített objektívvédő sapkák is, amelyek kinyitva nem zavarnak bennünket a kilátásban.  

Tartozékait tekintve a  távcső hozza a Deltától megszokott minőséget és eleganciát. Mutatós hordtáskát biztosít hozzá a gyártó, továbbá egy kényelmes nyakpántot is. 

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 8 x
Objektív átmérő: 42 mm
Súly: 940 g
Méret (MxSz): 165 x 65 x 155 mm
Váz anyaga: polikarbonát 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Porro 
Bevonat: Multicoated 
Látómező: 7 °
Látómező: 123 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 6 m
Betekintési távolság: 19.8 mm
Szemtávolság: 56-70 mm
Kilépő pupilla: 5.3 mm
Relatív fényesség index: 27,6 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.