H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Csillagfény mellett 2. kiadás

Fejes Zsolt: Csillagfény mellett 2. kiadás
4 250 Ft
42 pont
✔  Készleten

Fejes Zsolt: Csillagfény mellett 2. kiadás

Idézet a szerző előszavából:

"A világ keletkezése a mai napig az egyik legizgalmasabb téma, amit a tudomány még nem tárt fel teljes egészében. Bár egyre közelebb és közelebb kerülünk ahhoz a pillanathoz, amiről feltételezhetjük, hogy a mai fogalmaink szerinti univerzum keletkezése, lehet, soha nem tekinthetünk bele a tér és az idő keletkezésébe.

Bárhová is siklik tekintetünk, nem csak térben, hanem időben is távolabb nézünk. Ez az érzés kiteljesedhet ahogy egy csillagfényes éjszakán távcsőbe pillantunk. Egy-egy csillag fénye évtizedekkel, évszázadokkal ezelőtt indult útnak. Akadhatnak olyan égitestek is, amelyek fénye Hésziodosz idején 2800 évvel ezelőtt "rugaszkodtak" el, hogy végül szemünk felfogja azt. Ahogy felfedezzük az extragalaxisok világát, már olyan távolságkoról és időkről beszélünk, amit felfogni is szinte képtelenség. Ez már valóban a végtelen űr világa.

Évmilliárdok röppennek el szemünk előtt, egyre közelebb és közelebb jutva ahhoz aminek megtalálására, megértésére annyian tették fel életüket. Esélyes, hogy nem mi leszünk ennek a titoknak a kitalálói, de azzal, hogy az ég felé fordítjuk szemünket, belekóstolhatunk a végtelenbe. Számtalan égi csoda vár ránk melyek lehet, hogy csak egyszerűen ámulatba ejtenek, de az is lehet, hogy gondolkodásra késztetnek. Gondolkodásra, felfedezésre, tudásra, megismerésre. Mert ilyenek vagyunk. Szeretnénk tudni, mi vesz körül bennünket. "

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.