Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron Oceana 7x50 hajós távcső

A termék forgalmazása megszűnt!

A Celestron Oceana 7x50 hajós távcsövet a hajózás, a vitorlázás és általában a vízi sportok szerelmesei részére fejlesztették ki, szinte a tökéletességig fokozva az eszköz teljesítményét.

A binokulár kompakt felépítésű, 50 mm-es lencséje pedig bőven elég fényt gyűjt össze ahhoz, hogy a 7x-esre nagyított kép ragyogóan világos, fényes legyen. A 7x-es nagyítást még imbolygó fedélzetről is zavaró remegés nélkül meg lehet tartani kézből.  Az eszköz jól kézre áll, a biztos fogás érdekében sötétzöld csúszásmentes borítást kapott. Ha mégis vízbe ejtenénk, csak arra kell ügyelnünk, hogy a sodrás vagy az áramlatok el ne vigyék tőlünk - elsüllyedése miatt felesleges aggódnunk, a távcső ugyanis úszik a vízen.

A teljesen vízhatlan felépítésű Celestron Oceana 7x50 távcső "barátságban" van a vízzel, ám belsejébe semmilyen körülmények között nem engedi azt be. Bátran használhatjuk még a legextrémebb vízi sportok közepette is, garantált az eszköz vízhatlansága, ahogyan a ködnek és a párának is ellenáll. 

A széles horizonton (tengeren, nagyobb tavak vízfelületein) széles látómező szükséges a tárgyak, más hajók észleléséhez, valamint a látóhatár könnyű átfésüléséhez. A masszív felépítésű Celestron Oceana 7x50 hajós binokulár messzemenően megfelel ennek a kívánalomnak is: látómezeje kimagaslóan nagy, 7.5 fok, a távcsővel 1000 m-en 131 méter széles látóteret "fogunk be". A binokulár élességállítása okulár oldalanként külön történik, amitől nem kell megijedni, hiszen hatalmas mélységélesség révén egyszeri beállítást követően gyakorlatilag szükségtelenné válik a további élességállítás a gyakorlati életben.

A hajósok számára alap kellék az iránytű - ezt is megtalálhatjuk beépítve ebben a hajós távcsőben ráadásul megvilágítható. Szállemezére pluszban még osztásokat is gravíroztak, amit magasságmérőnek vagy távolságmérőnek is használhatunk. Az adatok és mértékek gyors átváltásában és a számolásban az egyik objektívre nyomtatott skála segít bennünket.

Bár a távcső maga is úszik a vízen, nyakpántja mégis elsüllyeszthetetlen. Mutatós hordtáskát biztosít hozzá a gyártó, objektívvédő kupakjai pedig a binokulár testéhez erősítettek, garantálva, hogy nem könnyen veszítjük el őket. 

Az iránytű megvilágításához 2db LR43 típusú elemre van szükség amely a távcső tartozéka.
A termékre 1 év garanciát vállalunk.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Alapadatok
Nagyítás: 7 x
Objektív átmérő: 50 mm
Súly: 1162 g
Méret (MxSz): 203 x 150 mm
Váz anyaga: polikarbonát 
Vízhatlan: Igen 
Gáztöltés: Nitrogén 
Optikai rendszer
Prizmák anyaga: BAK4 
Prizmák típusa: Porro 
Bevonat: Multicoated 
Látómező: 7.5 °
Látómező: 131 m (1000 m-en)
Közelfókusz: 10 m
Betekintési távolság: 22 mm
Szemtávolság: 56-74 mm
Kilépő pupilla: 7.1 mm
Relatív fényesség index: 50.41 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.