H-P: 9:30-17:00
       Szo: ZÁRVA
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron LCM mechanika

Celestron LCM mechanika
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 1 év
69 900 Ft
Rendelésre
Ezt is fontolja meg:
230V-os hálózati adapter (12V / 2A) DC dugóval, 2.5 m kábellel
3 900 Ft

A Celestron LCM mechanika kitűnő választás ha úgy gondolja, hogy értékes idejét inkább az égi szépségek megfigyelésének szenteli, semmint azok felkutatására. Pár másodperc és már az első alkalommal égi objektumot tucatjait kerítheti távcsővégre. 

A goto vezérlésnek hála nem kell úgy ismernie az eget mint a tenyerét: a Celestron egyedi SkyAlign technológiájának köszönhetően, még a csillagok nevét sem kell tudnia a mechanika betanításához. Katalógusában mintegy 4000 objektumot tárol, melyek bármelyikére képes gyorsan, akár 4 fok/másodperces sebességgel ráállni. 

De ha esetleg további segítségre lenne szüksége, akkor rendelkezésre áll a Túra funkció, amely elkényezteti azzal, hogy az este látványosabb égitestjeit egymás után távcsővégre keríti. A mechanika nemcsak beállítani de követni is tudja az égitesteket és ha mindez nem lenne elég, még számítógépes kapcsolat is rendelkezésére áll.

Teherbírását rövid fókuszú (fényerős) 8 cm-es lencsés és 10-11 cm-es Newton vagy 9-10 cm-es Cassegrain távcsövek jelentik. Vixen-szabványú prizmasínek fogadására képes, ezáltal gyorsan le- és felszerelhető a távcső tubus. 

A mechanika egyszerűen, szerszámok nélkül összeszerelhető, ami különösen felhasználóbaráttá teszi. Az alumínium láb rendkívül könnyen szállíthatóvá teszi a mechanikát.

A Celestron LCM mechanika elemekről is működtethető, melyeket a "belsejébe" lehet helyezni, nincsen külső elemtartó. Elemek helyett külső áramforrás csatlakozási lehetőséggel is rendelkezik, melyen keresztül gépkocsi szivargyújtójáról működtethető. Akik hordozhatóbb megoldást keresnek, azoknak az egyszerűbb akkumulátoros megoldást javasoljuk. 220V-os hálózatról történő működtetéshez opcionális hálózati adapterre van szükség.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Azimutális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek: Nem 
Finommozgatás: Igen 
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Nem 
Súly: - kg
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.