H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron LCM 80 Goto refraktor

A termék forgalmazása megszűnt!

A Celestron LCM 80/900 GoTo refraktor a Celestron legkisebb hordozható csillagászati távcsövei közé tartozik. Főként azoknak ajánlott, akik nem ismerik a csillagos égboltot ám a lehető leghamarabb szeretnék felfedezni a titokzatos mély-ég objektumok világát, ebben segít a távcső könnyen kezelhető GoTo rendszere.

A távcső még könnyen hordozható tubus 80 mm átmérővel és közepesen hosszú 800 mm fókusszal rendelkezik. A nagyobb átmérő nem csupán a megpillantható objektumok számát, növeli számottevően, hanem a megfigyelt objektum is résztelekben gazdagabb látványt fog nyújtani 60 mm-es változatához képest.

Bár főként csillagászati célra készült remekül használható panoráma távcsőként vagy természetfigyelésre is. Sötét helyről a nehezen megfigyelhető csillagközi gáz- és porfelhőket valamint a nagyobb nyílthalmazokat is könnyűszerrel megmutatja, de a Hold kráterei, a Szaturnusz gyűrűje, vagy épp a Jupiter felhősávjai is megfigyelhetőek általa. A NexStar kézivezérlő kezelése még az első távcsövet vásárlók számára is gyerekjáték. A SkyAlign megoldásnak köszönhetően még a csillagokat sem kell ismernie, ahhoz hogy betanítsa a távcsövet. A kézivezérlő adatbázisában található 4000 objektum bármelyikét képes néhány gombnyomást követően a távcső megtalálni majd követni. De ha nem lenne elég, akár számítógépről is vezérelheti. A manuális keresést vörös világítópontos StarPointer könnyíti meg, amely azért is hasznos, mert így az automatikusan megtalált objektum környezete is könnyebben beazonosítható. 

A NexStar mechanika 2x4db AA ceruzaelemről kapja a tápellátását, de hálózati tápegységről is üzemeltethető (DC 12V).

A távcsövet két okulárral szállítjuk: egy 25 mm-el mely 36x-os és egy 9 mm-el mely 100x-os nagyítást ad. A zenittükör kényelmes betekintést tesz lehetővé, míg az aluláb könnyen hordozhatja az egyébként is könnyű súlyú tubust.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (1)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 60 mm
Fókusz: 600 mm
Fényerő: F/10 
Elméleti max. nagyítás: 120 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.49 "
Tubus súlya: - kg
Komplett súly: 6.4 kg
Fókuszírozó
Típus: fogasléc 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső: starpointer 
Zenitvégződés: 1.25" zenittükör 
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.