H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron CGX-L GoTo mechanika

Celestron CGX-L Goto mechanika
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
2 229 000 Ft
22290 pont
Rendelésre

A Celestron CGX-L GoTo mechanika mindazt tudja mint amit a Celestron CGX de a CGX-L nagyobb távcsövek mozgatására lett tervezve, még pontosabb kivitelben, ezáltal bátran ajánlható azoknak akik még nagyobb teherbírású, komoly asztrofotós feladatokra is jól felhasználható mechanikát keresnek.

Szemben a kisebb CGX tekintélyes 5 cm vastag acéllábával a Celestron CGX-L GoTo mechanika 7 cm vastag acéllábakkal rendelkezik. Erre szükség is van a nagyobb súlyú erős mechanika fej a kiváló stabilitásához  Az áttervezett okulártartó tálcára három 1.25"-os és kettő 2"-os okulárnak találunk helyet, továbbá egy átlagos okostelefonnak vagy más kiegészítőnek. A Celestron CGX-L GoTo fejen jól tervezett fogantyúk segítik a biztos, csúszásmentes hordozhatóságot. A golyóscsapágyazott tengelyeknek köszönhetően a periodikus hiba igen alacsony, mely szinte teljesen kiiktatható a beépített autoguide porton keresztüli vezetéssel. Asztrofotósok nagyra értékelhetik az igen aprólékos (akár 0.25x-ös csillagsebességgel) végrehajtható korrekciókat, valamint a betanítható periodikus hiba korrekció (PEC) lehetőségét. Szintén a periodikus hiba minimalizálását szolgálja a beépített bordásszíjhajtás, és a megnövelt, 144 mm átmérőjű csigakerék is.

A NexStar kézivezérlő maximálisan 5 fok/másodperces mozgatási sebességet tesz lehetővé. Adatbázisa több, mint 45 000 objektum adatát tárolja melyek bármelyikére néhány gombnyomással ráállhatunk. Mindemellett a számítógéppel történő kommunikációt  is támogatja, így akár egy közönséges PC-ről is vezérelhető, és nem utolsó sorban GPS vevő is csatlakoztatható hozzá, mellyel a lehető legegyszerűbben elvégezhető a mechanika betanítása.

Asztrofotózás során a pontos pólusraállás szinte elengedhetetlen. A NexStar kézivezérlő All-Star algoritmusa a pólustávcsöveknél is pontosabb pólusra állást biztosít, akkor is ha a Polaris nem látható. A CGX-L GoTo - más mechanikáktól eltérően - figyelemmel van arra, hogy távcsövének tubusa ne akadjon bele követés során a mechanikába. Teherbírása 34 kg ami alapján legfeljebb 30 cm-es newton távcsövek, 35 cm-es SC/MC rendszerek ill. 18 cm-es lencsés távcsövek számára javasoljuk! Az acéllábak növelésére 270 mm hosszú stabilizáló rudak szolgálnak.

A mechanika fej képes Vixen szabványú prizmasínek fogadásán túl Losmandy prizma sínnel szerelt tubusokat is.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Goto vezérlés 
Beépített enkóderek: Igen 
Finommozgatás:
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Opcionális 
Súly: - kg
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.