H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron CGEM-II Goto mechanika

Celestron CGEM-II Goto mechanika
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 199 000 Ft
11990 pont
Rendelésre

A Celestron CGEM-II Goto mechanika azoknak készült akik nagy teherbírású, komoly asztrofotós feladatokra is jól felhasználható mechanikát keresnek. A CGEM-II a korábbi CGEM továbbfejleszett változata, amelyet a gyártó az előddel szerzett tapasztalatok alapján fejlesztett még felhasználóbarátabbá.

Az 5 cm vastag acéllábak valamint a tekintélyes méretű mechanika fej a kiváló stabilitást teremtik meg. A golyóscsapágyazott tengelyeknek köszönhetően a periodikus hiba igen alacsony, mely szinte teljesen kiiktatható a beépített autoguide porton keresztüli vezetéssel. Asztrofotósok nagyra értékelhetik az igen aprólékos (akár 0.25x-ös csillagsebességgel) végrehajtható korrekciókat, valamint a betanítható periodikus hiba korrekció (PEC) lehetőségét.

A NexStar kézivezérlő maximálisan 5 fok/másodperces mozgatási sebességet tesz lehetővé. Adatbázisa több, mint 45 000 objektum adatát tárolja melyek bármelyikére néhány gombnyomással ráállhatunk. Mindemellett a számítógéppel történő kommunikációt  is támogatja, így akár egy közönséges PC-ről is vezérelhető, és nem utolsó sorban GPS vevő is csatlakoztatható hozzá, mellyel a lehető legegyszerűbben elvégezhető a mechanika betanítása.

Asztrofotózás során a pontos pólusraállás szinte elengedhetetlen. A NexStar kézivezérlő All-Star algoritmusa a pólustávcsöveknél is pontosabb pólusra állást biztosít, akkor is ha a Polaris nem látható. A CGEM-II - más mechanikáktól eltérően - figyelemmel van arra, hogy távcsövének tubusa ne akadjon bele követés során a mechanikába. Teherbírása alapján legfeljebb 25 cm-es newton távcsövek, 28 cm-es SC/MC rendszerek ill. 18 cm-es lencsés távcsövek számára javasoljuk!

A mechanika fej képes Vixen szabványú prizmasínek fogadásán túl CGE prizma sínnel szerelt tubusokat is.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Típus: Ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés: Igen 
Motorizált tengelyek: Goto vezérlés 
Beépített enkóderek:
Finommozgatás:
Wifi vezérlés: Opcionális 
Pólustávcső: Opcionális 
Súly: - kg
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.