Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron AstroMaster 90EQ refraktor

A termék forgalmazása megszűnt!

A Celestron AstroMaster 90EQ refraktor kiemelkedik építési minőségével, kiváló képalkotásával, a konkurens gyártmányok közül.

Légréses akromatikus optikája perfekt képalkotással bír, hosszú fókuszához kiváló optikai teljesítmény társul. Miért tartjuk a Celestron AstroMaster 90EQ lencsés távcsövet az egyik legjobb választásnak azok számára, akik első távcsövüket tervezik megvásárolni? A válasz egyszerű: optikája éles képet ad és kevés karbantartást igényel, nagyítástartománya lefedi a kezdők és haladók érdeklődési körének legnagyobb részét. .

Kezdő bolygóészlelők ideális műszere
Az 1000 mm-es fókusza révén nagyon kontrasztos, éles leképezéssel figyelhető meg a Szaturnusz csodás gyűrűje, a benne látható Cassini-réssel, de a Jupiter kavargó felhősávjai és Nagy Vörös Foltja sem rejtőzködhet el a megfigyelő szemei elől. A Hold pedig csodás látvány akár növő, akár csökkenő fázisaiban ahogy a változó fény-árnyék viszony napról napra más krátercsoportokat fed fel a türelmes amatőr előtt. A Celestron AstroMaster 90EQ refraktor optikája hosszú évekre elég elfoglaltságot ad a csillagászat iránt érdeklődő igényes észlelőknek, hiszen a bolygókon, Holdon kívül számos kettőscsillag, változócsillag, fényesebb mély-ég objektum is elérhető általa. 

Gazdag felszereltség
A távcső 20 és 10 mm-es okulárokkal érkezik, melyekkel 50x és 100x-es nagyítás érhető el, azonban opcionális Barlow lencse, vagy rövidebb fókuszú okulárok használatával további nagyítások is elérhetőek. A távcső kényelmes használatát zenittükör segíti. Az égitestek beállítását starpointer könnyíti meg, amivel könnyebben beazonosíthatóak az égi objektumok a csillagtérképek tájolásának megfelelően, mintha keresőtávcsövet használnánk Az alapcsomagban található zenittükör egyenes állású, de jobb-bal oldalt felcserélt képet ad. Természetmegfigyelésre oldalhelyes képet amici-prizma vásárlásával kaphat.

Ekvatoriális mechanika
A CG-3 mechanika finommozgatással ellátott, így kézzel  finoman követheti távcsövével az éjszakai égbolton kiszemelt objektumot. Az acélláb stabilan megtartja a távcső pozícióját a mechanika segítségével. Az opcionálisan megvásárolható óragép ezt a műveletet is megkönnyíti, mivel automatikusan távcsövének látómezejében tartja a kiszemelt célpontot. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhet ugyanakkor hozzájárul az állványlábak stabilitásának további növeléséhez. Az állványfej Vixen szabvány prizmasínt képes fogadni, amellyel a távcső tubust egy másodpercek alatt fel, illetve leszerelhetjük, illetve más Vixen kompatibilis mechanikával is használhatjuk.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 90 mm
Fókusz: 1000 mm
Fényerő: F/11 
Elméleti max. nagyítás: 180 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.32 "
Tubus súlya: - kg
Komplett súly: 13.9 kg
Fókuszírozó
Típus: fogasléc 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok: Kellner 20 és 10 mm 
Barlow:
Keresőtávcső: starpointer 
Zenitvégződés: 1.25" zenittükör 
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.