H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron Advanced EQ-5 GoTo mechanika

A termék forgalmazása megszűnt!

A stabil, nagy tudású GoTo mechanika nem luxus többé! Az intelligens NexStar kézivezérlő nagy tudásával, kényelmes menürendszerével mind vizuális mind fotografikus használat során elkényezteti a felhasználót. Csak néhány gombnyomás és távcsövégre kerülnek az égbolt legrejtettebb szépségei is.

A mechanika maximálisan 3 fok/másodperces mozgatási sebességet tesz lehetővé. A kézivezérlő több mint 40 000 objektum adatát tárolja, és a hagyományos óragépfunkción túl lehetőséget biztosít a Hold a Nap követésére is. Mindemellett a számítógéppel történő kommunkációt is támogatja, így akár egy közönséges PC-ről is vezérelhető. A fotografikus megfigyelők számára nagy előnyt jelent az autoguider port. A NexStar kézivezérlő egyedi jellemzője a pólusraállás pontosító funkció, mely asztrofotósok számára pontosabb felvételek elkészítését teszi lehetővé.

A Celestron Advanced EQ-5 mechanika stabilitását megalapozza az 5 cm átmérőjű acélláb, mely jelentősen megnöveli a mechanika teherbíró képességét. A golyóscsapágyazott RA tengelyt különösen az asztrofotósok értékelhetik, mivel precíz követést tesz lehetővé - mindez belépőt teremt az igényes asztrofotózás világába.

A távcső teherbírását 20 cm-es Newton, 23.5 cm-es SC, vagy 12 cm-es lencsés távcső jelenti.

Az alapcsomag tartalmaz szivargyújtó adapterrel ellátott kábelt, mellyel a gépkocsi szivargyújtójáról, vagy Celestron PowerTank akkumulátorról működtethető a mechanika. 220V-os hálózatról történő működtetéshez opcionális hálózati adapterre van szükség.

Figyelem! Tesztjeink szerint a mechanika sokkal jobban korrigálja a beállítási (pl. pólusraállás) pontatlanságokat - azaz gyorsabban sikerélményhez juttatja a felhasználót - mint a Meade LXD 55/75 vagy SkyWatcher SynScan mechanikák.

"Hát összeraktam az állványt, és eddigi legnagyobb csillagász élményemet adta. [...] Az állvány atomstabil. [...] A goto nagyon tetszik. Sokkal jobban használható, mint a ..." (T. János, Kecskemét) Bővebben...

Csomag árak
Vásárlói vélemények (4)
Adatlap
Galéria
Típus: Ekvatoriális mechanika 
Goto vezérlés:
Motorizált tengelyek: Igen 
Beépített enkóderek:
Finommozgatás:
Wifi vezérlés:
Pólustávcső: Opcionális 
Súly: - kg
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.