H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   HU  ·  EN
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron 11" SC RASA asztrográf

Celestron 11" SC RASA asztrográf
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 3 év
1 459 900 Ft
Rendelésre

Celestron 11" SC RASA asztrográf tubus 11 hüvelykes (279 mm) (Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph) RASA távcső kifejezetten az asztrofotós igényekhez tervezett nagy fényerejű távcső. A rövid építési hossz miatt az ekvatoriáils mechanikán stabilabban használható, mint a hosszabb építésű más rendszerű tubusok. A Celestron SC RASA asztrográfjai közül a 11 hüvelykes változathoz csillagászati CCD kamera, vagy tükör nélküli MILC fényképezőgép illetve DSLR (digitális tükörreflexes fényképezőgép) is illeszthető külön adapter beszerzésével.

A távcső oly mértékben asztrofotozásra specializált, hogy vizuális kihuzatot nem is találunk rajta. Alacsony színszórású ED lencsetagot tartalmazó négy lencsetagból álló korrekciós tagja szinte teljesen kómahibamentes és képsíkkorrigált képet eredményez természetesen színi hiba nélkül. Hatalmas F/2-es fényereje révén adott időegység alatt akár 8x több fényt gyűjt mint egy F/5,6-ös fényerejű rendszer. A Celestron 11" SC RASA asztrográf tubus optikai kialakítása lehetővé teszi, hogy 390-800 nm közötti tartományra is érzékeny legyen, amely a szokásosnál jóval nagyobb tartományt fed le.

A gyártó maximálisan figyelembe vett az asztrofotosok igényeit éppen ezért a távcső megerősített pontosságú kétsebességes (1:10) FeatherTouch fókuszírozót kapott, amely hat ponton alátámasztott, hogy a tükörbillenés hatását kiküszöbölje. Beépített 12V-os hűtőventilátor gondoskodik az optimális hűtésről, szűrőrendszerrel ellátott szellőzőnyílásokon keresztül gyorsan átveszi a tükör a környezeti hőmérsékletet. Külön említést érdemel még a tubuson lévő praktikus, masszív fogantyú.

Az alaptartozék a cég saját fejlesztésű StarBright XLT bevonata, amely a távcsövek fényhasznosító képességét növeli meg. Használatakor a korrekciós lencse áteresztő képessége eléri a 98%-ot, míg a főtükör fényvisszaverő értéke a 95%-os arányt.

A Celestron tubusok optikáinak elkészítését kézzel fejezik be (hand-figuring) és kézzel passzítják össze (hand-match) ennek köszönhetően rendre felülmúlják a konkurens SC tubusok optikai minőségét, a különböző tesztek szerint.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Rowe-Ackermann Schmidt Asztrográf 
Átmérő: 279 mm
Fókusz: 620 mm
Fényerő: F/2.2 
Elméleti max. nagyítás: - x
Kitakarás: 41 %
Kitakarás: 114 mm
Felbontóképesség: 0.43 "
Tubus súlya: 19.5 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus:
Kétsebességes: Igen 
Méret:
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.