H-P: 9:30-17:00
       Szo: 10:00-13:00
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron Omni XLT 150 távcső

A termék forgalmazása megszűnt!

Tudta, hogy eladás előtt ezt a távcsövet ingyen kollimáljuk!? Ez miért fontos?

Tudni szeretné mi teszi a Celestron Omni XLT 150 newton távcsövet oly népszerűvé? Eláruljuk: optikája - már szinte legendásan - kiváló minőségű és majd' minden észlelési célra jól használható. Hatalmas látómezejének köszönhetően a kiterjedtebb mély-ég objektumok (csillaghalmazok, ködök) kényelmesen megfigyelhetőek. A kitűnő minőségű optika (melyről az itt látható felvétel is tanúskodik) akár 200x-is nagyításon is ragyogóan éles képet ad a Hold kisebb alakzatairól, de a Szaturnusz pompás gyűrűjét, vagy a Jupiter kavargó felhősávjait is könnyen is megpillanthatjuk.

Fogasléces kihuzata finom élességállítást tesz lehetővé. Az alapcsomagban található 25 mm-es okulárral 30x-os nagyítás érhető el, a szálkeresztes 6x30-as keresőtávcső könnyen megkereshetővé teszi az objektumokat. A kimagasló képminőség érdekében különös gonddal választják ki a távcső optikai elemeit és elkészítésüket kézzel fejezik be (hand figuring). Különösen nagy hatékonyságú tükröző felületeinek köszönhetően a hasonló átmérőjű tükrös távcsövekhez képest fényesebb képet ad.

Az Omni CG4 ekvatoriális mechanika kategóráján felüli stabilitást és precizitást biztosít: a középső merevítőrúddal ellátott 4.5 cm-es acélláb és a golyóscsapágyazott mechanika a felsőbb kategóriás mechanikák tulajdonságait idézi. Természetesen finommozgatással ellátott, egy- vagy kétmotoros, de akár GoTo is vezérléssel bővíthető. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható acélláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

"Képalkotása szerintem nagyon jó. Tükrös távcső létére sokkal szebb és részletesebb benne a Jupiter mint a régi 100/1000-as refimben." Bővebben...

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.