Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Celestron Omni XLT 102 refraktor

A termék forgalmazása megszűnt!

A Celestron 102 mm átmérőjű 1000 mm fókusztávolságú lencsés távcsöve ideális műszer az igényes kezdők számára. A kiváló optika különösen élesen és kontrasztosan mutatja meg a Hold és bolygók felszíni részleteit, akár a híres Cassini-rés is megfigyelhetővé válik a Szaturnusz gyűrűjében. A jól megmunkált optika 200x-os nagyítás elérését is lehetővé teszi. A távcső objektív-foglalata jusztírozható az optimális képminőség érdekében.

Az alaptartozék 25 mm-es okulárral 40x-es nagyítás érhető el, a kényelmes használatot a 6x30-as keresőtávcső segíti. A távcső objektív lencséjét a kimagasló képminőség érdekében különös gonddal választják ki és elkészítését kézzel fejezik be (hand figuring). Optikai felületeit XLT bevonattal látták el a lehető legmagasabb fényáteresztő képesség érdekében.

Az EQ-3 ekvatoriális mechanika megfelel[ stabilitást és precizitást biztosít és természetesen finommozgatással ellátott. Egy- vagy kétmotoros, de akár GoTo is vezérléssel bővíthető. Az okulártálcára számos kiegészítőt helyezhetünk, akár az észlelőteánkat is. A kihúzható aluláb pedig testmagasságunkhoz igazítható.

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.