Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Bresser Messier AR-80/640 refraktor AZ NANO

A termék forgalmazása megszűnt!

Bresser Messier AR-80/640 AZ NANO refraktor Igazi kezdő műszer, hiszen könnyen összeállítható, egyszerűen kezelhető és nem utolsó sorban jól hordozható csillagászati lencsés távcső. A távcsővel a Szaturnusz gyűrűi, a Jupiter felhősávjai, holdjai, az ezüstösen csillogó holdkorong is lebilincselő látványt fog nyújtani tengernyi kráterével együtt. Kis méretének, könnyű súlyának köszönhetően egyszerűen magunkkal vihetjük családi kirándulásaink alkalmával is, akár nappali megfigyelésekre is..

A Bresser Messier AR-80/640 átmérőjéből és fókuszhosszából fakadóan leginkább kis és közepes nagyításokra ajánlható. A távcsőhöz tartozék egy 26 mm-es Super Plössl okulár, mellyel 24.6x-es nagyítás érhető el, ami egy opcionális Barlow-lencse használatával megtöbbszörözhető. Az égitestek beállítását világítópontos starpointer kereső könnyíti meg. Az alapcsomagban található zenittükör egyenes állású, de jobb-bal oldalt felcserélt képet ad.

Természetmegfigyelésre oldalhelyes képet Amici-prizma vásárlásával kaphat. Az alaptartozék tubusgyűrű prizmasínes csatlakozás segítségével egyszerűen rögzíthetjük a távcsövet a hozzá adott félkarú azimutális állványra, amellyel pofonegyszerű a műszer beállítása..

A csomagban egy univerzális mobiltelefon-adaptert is találunk. 

Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 90 mm
Fókusz: 500 mm
Fényerő: F/5.5 
Elméleti max. nagyítás: 180 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.29 "
Tubus súlya: 1.9 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: fogasléc 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 1.25" 
Alaptartozékok
Okulárok: 26 mm Plössl 
Barlow:
Keresőtávcső: 6x30 
Zenitvégződés: 1.25" zenittükör 
2"/1.25" adapter: Nem 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Igen 
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.