H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Bresser Messier AR-102xs/460 ED refraktor

Bresser Messier AR-102xs/460 ED refraktor tubus
Felszereltség: gyári napfólia, 6x30 fordított állású kereső, tubusgyűrű, zenittükör, 26 mm okulár
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 10 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
139 900 Ft
Készlethiány
Ezt is fontolja meg:
Bresser Messier 1:8 mikrofókusz upgrade
39 900 Ft
29 900 Ft
SkyWatcher AZ Pronto mechanika
89 500 Ft

Bresser Messier AR-102xs/460 ED refraktora tökéletes választás azoknak, akik egy könnyen hordozható, jó minőségű lencsés távcsövet keresnek. Az ED lencsetag hatékonyan mérsékli a fényerős távcsövek színi hibáját, ezáltal a kontraszt is jelentősen jobb, mint a hasonló nyílásviszonyú akromatikus refraktoroknál. A távcsővel a Szaturnusz gyűrűi, a Jupiter felhősávjai, holdjai, az ezüstösen csillogó holdkorong is lebilincselő látványt fog nyújtani tengernyi kráterével együtt. Kis méretének, könnyű súlyának köszönhetően egyszerűen magunkkal vihetjük családi kirándulásaink alkalmával is.

A Bresser Messier AR-102xs/460 ED refraktora fényerős (F/4.5) távcső, amit leginkább kis és közepes nagyításokra ajánljuk.. A távcsőhöz tartozék egy 26 mm-es Super Plössl okulár, mellyel 17x-es nagyítás érhető el, ami egy opcionális Barlow-lencse használatával megtöbbszörözhető. Az égitestek beállítását egy 6x30-as keresőtávcső könnyíti meg. Az alapcsomagban található zenittükör egyenes állású, de jobb-bal oldalt felcserélt képet ad. Természetmegfigyelésre oldalhelyes képet Amici-prizma vásárlásával kaphat. A szintén alaptartozéknak számító prizmasín segítségével egyszerűen rögzíthetjük a távcsövet a legtöbb ekvatoriális vagy azimutális állványra.

A Bresser Messier AR-102xs/460 ED refraktor különlegessége a 2.5"-os Hexafoc fókuszírozó, ami az ebben a kategóriában elterjedt fogasléces kihuzatoknál precízebb fókuszálást tesz lehetővé. A gyártó figyelmet fordított a kiegészítők védelmére is, ugyanis a fókuszírozót réz szorítógyűrűvel látta el. Az 1.25"-os zenittükrön, a 26 mm -es Plössl okuláron, valamint a 6x30-as keresőn kívül tartozék továbbá egy 2"/1.25" adapter T2 végződéssel. 

A termék tartozéka egy gyári foglalatos napfólia, amellyel a Nap megfigyelése is biztonságosan végezhető. A keresőtávcsövet ilyenkor le kell takarni, vagy szerelni!

Csomag árak
Vásárlói vélemények (2)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Akromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 102 mm
Fókusz: 460 mm
Fényerő: F4.5 
Elméleti max. nagyítás: 200 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 1.17 "
Tubus súlya: 2.8 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: Hexafoc 
Kétsebességes: Opcionális 
Méret:
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső: 6x30 
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Nem 
Prizmasín: Igen 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.