H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Baader Kalcium-K vonalszűrő

Baader Kalcium-K vonalszűrő (1.25")
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
132 900 Ft
1329 pont
Készlethiány

A Baader Kalcium-K vonalszűrő egy speciális asztrofotós szűrő, amely segítségével központi csillagunk olyan felszíni részleteit mint például a granulációk, flerek vagy a napfoltok, rendkívüli felbontásban és kontraszban rögzíthetjük CCD kamerával vagy akár webkamerán keresztül.

A különleges bevonatoknak köszönhetően a szűrő átéresztési tartománya egy nagyon keskeny és éles 8 nm-es sáv, melynek közepe a 395 nm-es hullamhosszon van. A szabványos 1.25 collos szűrőt egyaránt használhatjuk okulárprojekciós fényképezéshez (távcsövünk okulárjára csavarva) vagy primér fókuszban történő fotózáshoz a kamera orr-részéhez illesztve.

Figyelem! A Kalcium-K vonalszűrőt kizárólag csak más napszűrővel együtt használhatjuk! Ilyen lehet a Baader AstroSolar Foto fólia (ND 3.8) vagy akár egy Herschel prizma. Ezeknek az a funkciója, hogy a Napból érkező hőt jelentősen csökkentsék mielőtt a fény eléri a vonalszűrőt, így megóvva műszerünket és szemünket a károsodástól! A Baader Kalcium-K vonalszűrő kizárólag asztrofotós szűrő! Hosszabb vizuális megfigyelések alatt az UV sugarak jelentős szintje károsíthatja szemünket! Ráadásul az emberi szem meglehetősen érzéketlen az alacsony, 395 nm-es hullamhosszon, ezért vizuálisan a legtöbb részlet nem is látható.

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
1
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.