Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Atik Horizon színes kamera

A termék forgalmazása megszűnt!

Az Atik Horizon kamera a gyártó első CMOS kamerája, mely egy kimagaslóan magas érzékenységű 16 megapixeles érzékelőt rejt. Különösen a mély-ég fotósok fogják nagyra értékelni a kamera jellemzőit, melyekkel a hagyományos DSLR fényképezőgépeknél jóval rövidebb expozíciós időket alkalmazhatunk.

Az Atik Horizon kamera lelke a Panasonic által gyártott 4/3 formátumú színes érzékelő 4644 x 3506 pixeles, 3.8 mikron méretű pixelekkel. Mindez kitűnően "passzol" a rövidebb fókuszú távcsövekhez, vagy teleobjektívekhez. Az alacsony zajt a beépített hűtés garantálja, mely képes környezetének hőmérséklete alá 40 fokkal hűteni az érzékelőt. 

A beépített 256 Mb-os DDR buffer segít az érzékelő által hozzáadott zaj minimalizálásában, míg az USB 3.0 csatlakozó a rendkívül gyors letöltési sebességről gondoskodik. Külön figyelmet fordította arra, hogy a páralecsapódás ne forduljon elő az érzékelő előtt, mely hozzájárul a megbízhatósághoz. A kamera T2 csatlakozóval rendelkezik. 

Az Atik Horizon kamera kompatibilis a gyártó Infinity nevű szoftverével, mely valós időben képes a képfeldolgozásra, ezáltal jelentősen megnövelve a kamera által "látott" képet. A kamera teljes mértékben támogatja a gyártó Artemis képrögzítő programját, de ASCOM támogatásának köszönhetően széles körben használ más programokkal is. 

Tápellátása érdekében 12V 2A-t igényel.

Érzékelő adatai
Típus: Panasonic MN34230 CMOS 
Színes / monokrom: színes 
Érzékelő mérete: 16.7 x 12.6 mm
Pixelméret: 3.6 μm
Felbontás: 4644 x 3506 pixel
ADC: 12bit 
Egyéb paraméterek
Beépített UV/IR blokk szűrő:
Hűtött: Igen 
DeltaT: 40 fok
Backfocus: 13 mm
Számítógép felőli csatlakozó típusa: USB 3.0 
Súly: ~ 525 g
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.