Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Atik EFW2 szűrőváltó

A termék forgalmazása megszűnt!

Az Atik EFW2 motoros szűrőváltó a profi asztrofotósok kiegészítője. Monokróm kamera használata során gyorsan, egyszerűen lehetővé teszi, hogy gyorsan váltsunk a használni kívánt keskenysávú- vagy színszűrők között. Számítógépes USB csatlakozójának valamint ASCOM kompatibilis eszközillesztőjének köszönhetően számos program támogatja.

A vastagsága mindössze 22 mm, ezáltal a rövidebb backfocus-szal rendelkező korrektorok is jól együttműködnek vele. Mindkét oldalán 54 mm-es nyílással rendelkezik, hogy még a full frame kamerák esetében se okozzon vignettációt. A szűrőtárcsa - modelltől függően -  5 db 2"-es, 9 db 1.25", 7 db 36mm-es (foglalat nélküli) vagy 5 db 50.8 mm-es foglalat nélküli szűrőnek ad helyet. A szűrőtárcsa cserélhető, ezért viszonylag egyszerűen más elrendezésre is "átalakítható" a szűrőváltó.

Az alapcsomagban találunk 2"-es kihuzatba illeszkedő adaptert, a távcső- és kamera oldalon csatlakozást azonban egyedileg kell megoldani az 54 mm-es menetekről M48 (T2) / M54 adapter segítségével. 

Tápellátása érdekében 12V-ot igényel. 

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.