H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov.hu távcső és mikroszkóp bolt

Askar FMA180 f/4.5 apo tubus

Askar FMA180 f/4.5 apo tubus
Asztrofotós objektív
Jótállás:
   • Gyártói garancia: 1 év
   • Fogyasztói jótállás: 2 év
212 900 Ft
196 400 Ft
1964 pont
✔  Készleten

Az Askar FMA180 f/4.5 apo tubus az Askar asztrofotós objektívek második legkisebb tagja fantasztikus optikai minőségével remek belépő a magas minőségű képek készítésére vágyóknak, de akár vezető távcsőként is hadra fogható és vizuális észlelésre is kiváló.

Optikája három tagból áll, melyből kettő alacsony színszórású ED-lencse hivatott a kromatikus aberráció (színezés) kiiktatására, valamint a ritka kontrasztos, éles leképezés elérésére. A könnyű (395 g), rövid (145 mm) tubus is jól illik az utazó mechanikákhoz, nagy égterület fotózására is lehetőséget biztosít hatalmas látómezejével. Fényerős f/4.5 tubus három tagú képsík korrektora az eredetileg 220 mm fókuszt 180 mm-re változtatja, az f/5.5 fényerő pedig f/4.5-re növeli.

Az Askar FMA180 f/4.5 apo tubus csupa fém és üveg agyaghasználatával, klasszikus fekete-piros színhasználatával kívülről is szemet gyönyörködtető látvány, de egyben nagyon odafigyeltek a tervezésénél a praktikus kialakításra is. A 40 mm átmérőjű lencse FullFrame formátumú érzékelő kiszolgálására is alkalmas, melyhez a csatlakozást T2-es menet biztosítja. Helikális rendszerű fókuszírozója nagyon pontos élességállítást tesz lehetővé. Az objektív munkatávolsága (back focus) 55 mm így a legelterjedtebb kamerához, könnyen csatlakoztatható, sőt a tartozék vizuális toldattal, 1.25-ös okulárral akár nagy-látómezős észlelésekhez is használható. Vizuális használatkor a tartozék képsíkkorrektor/reduktort eltávolítva kihasználható a 220 mm fókusz is sőt 2"-os zenittükör használata is lehetséges.

Könnyen használhatunk szűrőket is a tubussal, mivel az objektív menetesen rögzíthető porvédőjét 2" szabványú szűrők fogadására alkalmas menettel tervezték.  Az objektív két tubusgyűrűje multifunkciós több részből álló lábat kapott, így nem csak keresőpapucsba, hanem gömbfejre is felszerelhető. 

Az Askar FMA180 f/4.5 apo tubus részei:

  • Askar FMA180 f/4.5 apo tubus (reduktorral)
  • tubusgyűrű pár és láb
  • első kupak
  • hátsó kupak
  • hosszabbító toldatok
  • 1.25"-os adapter

Csomag árak
Vásárlói vélemények (0)
Adatlap
Galéria
Optikai tulajdonságok
Optikai rendszer: Apokromatikus lencsés távcső 
Átmérő: 40 mm
Fókusztávolság: 180 mm
Fényerő: 4.5 
Elméleti max. nagyítás: 80 x
Kitakarás: - %
Kitakarás: - mm
Felbontóképesség: 2.98 "
Tubus súlya: 0.395 kg
Komplett súly: - kg
Fókuszírozó
Típus: helikális 
Kétsebességes: Nem 
Méret: 2" 
Alaptartozékok
Okulárok:
Barlow:
Keresőtávcső:
Zenitvégződés:
2"/1.25" adapter: Igen 
Tubusgyűrű: Igen 
Prizmasín: Nem 
0
Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.