H-P: 9:30-17:00    Szo: ZÁRVA
  Kövessen Hűségprogram Kapcsolat Általános szerződési feltételek Szerviz |   
Bejelentkezem
Kosár
Makszutov távcső és mikroszkóp bolt

Új Lunt naptávcső

2014. 05. 14.    |    írta: Szarka Levente    |    Oszd meg: Share

A Lunt naptávcsövei igen közkedveltek az amatőrök körében, velük kitűnően lehet a Nap protuberanciáit ill. felszíni részleteit megfigyelni a H-alfa hullámhossz-tartományban. A hátrányuk, hogy relative drágák - a legkisebb méretű Lunt LS35T is bőven kétszázezer forint felett kezdődik, pedig csak 35 mm az átmérője. (Bár ha azt nézzük, hogy tulajdonosaik sokkal gyakrabban használják, mint az éjszakai távcsöveket, ezáltal az "egy perc használatra eső áruk" már nem is vészes :))

Nemrég a Lunt bejelentette, hogy piacra dob 50 mm átmérőjű belépőszintű naptávcsöveket LS50T néven és egyúttal kivonja a forgalomból a jól bevált 35 mm-es modelleket ... Az új távcsövek ára meg fogja haladni a háromszázezer forintot, tehát sajnos még többet kell kifizetni ha valaki h-alfa tartományban szeretné vizsgálni a Napot ...

« Észleljük az ISON üstököst! Első benyomások a Pentax XCF távcsövekről »

1 hozzászólás

BZd (2014. 06. 01. 17:30)
http://luntsolarsystems.com/blog/new-50mm-pressure-tuned-h-alpha-telescope-the-lunt-ls50tha A listaára 50$-ral több, mint az LS35T Deluxe-é, és ebben nyomásszabályzós belső etalon van, azaz az egész napkorongot egyszerre be lehet hangolni vele. És a belső etalon miatt a PST-hez hasonlóan remek alap lehet a nagyobbra alakításhoz is. Nem álmodozom tovább az LS60-ról! :)

Hozzászólás elküldése
Név *
Email *
Szólj hozzá *
Amennyiben a témával kapcsolatosan választ vár valamilyen kérdésre, akkor kérjük a info@tavcso-mikroszkop.hu címre irjon emailt, ne itt szóljon hozzá.

Írd be számmal az eredményt * : öt + öt=

Legtöbbet olvasott bejegyzések:

Nem is hinnéd mi mindent figyelhetsz meg ma az égbolton!
Az idei téli időszak meglepően sok derült estével, éjszakával "kényeztette el" a csillagos égbolt szerelmeseit. Érdemes tehát jól felöltözni, kimenni az ég alá és egy kicsit elmerülni az égbolt szépségeiben.

5 tuti tipp, hogy jobban lássuk a Perseidákat
Ha augusztus, akkor Perseidák - idén augusztus 12-ről 13-ra virradó éjjel éri el e meteorraj a maximumát. Késő éjjel, kora hajnalban óránként akár 60-80 meteor is áthúzhat majd az égen.

Részleges napfogyatkozás 2015. március 20.
Közeleg az év egyik leglátványosabb csillagászati eseménye egy részleges napfogyatkozás, mely 2015. március 20-án (pénteken) a délelőtti órákban fog zajlani.

A Kínai (távcső)beszerzés apró titkai
Közismert, hogy az élet minden területén az árucikkek jelentős része Kínában készül. Számos termékünket mi is közvetlenül kínai partnerektől szerzünk be már évek óta, mely sok szempontból izgalmas feladat.

Ha nem szeretnék kínai távcsövet, milyen mélyen kell a zsebembe nyúlni?
Nemrégiben kollégám megkérdezte, mit tudunk ajánlani vevőnek, ha nem szeretne kínai távcsövet vásárolni. A kérdés nem túl gyakori, mondhatni lényegében elméleti miután szóba kerülnek az árak.

Blog archívum:

2021május (1)

február (1)

2017október (1)

2016április (2)

február (1)január (2)

2015december (1)

október (1)szeptember (1)augusztus (3)március (1)február (1)január (1)

2014december (1)

október (1)szeptember (2)augusztus (3)július (3)június (2)május (8)

2013október (1)

Egy pillanat! 
Adhatunk Önnek kedvezményt?
Az email címem:
IGEN, szeretnék kedvezményt kapni.
NEM, köszönöm.